Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Αϊζάια Κάνααν, ενώ εκτός θα είναι και πάλι ο Λουκ Σίκμα, όπως φυσικά και ο Σακίελ ΜακΚίσικ.

«Η Εφές είναι μια ομάδα με ιδιαίτερο επιθετικό ταλέντο. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αλλάζοντας προπονητή, κρατώντας πολλούς βασικούς και σημαντικούς παίκτες, αλλά προσθέτοντας και κάποιους καινούργιους. Είναι σε αναζήτηση ταυτότητας και προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής της. Παρόλα αυτά έχει παίκτες που ξέρουν καλά το παιχνίδι και έχουν προσωπικότητα», ανέφερε ενόψει του ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Με τον Κώστα Παπανικολάου να προσθέτει: «Ένα δύσκολο παιχνίδι όπως όλα στην Euroleague. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την έδρα μας, να χτίσουμε ένα μομέντουμ για την συνέχεια και μαζί με τον κόσμο και την σκληρή προσπάθεια να καταφέρουμε να κατακτήσουμε ακόμα μια νίκη και να προχωρήσουμε παρακάτω».
Από την πλευρά της η Εφές δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, με τον Ερντέμ Τσαν να στέκεται σε δηλώσεις του στην ομοιογένεια των «ερυθρόλευκων».

«Ο Ολυμπιακός έχει πολύ έμπειρο προπονητή και ρόστερ. Είναι μια ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Παίζει πολύ σκληρά και επιθετικά, ειδικά εντός έδρας. Πρέπει να έχουμε την ψυχική δύναμη για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη σκληρότητα και επιθετικότητα», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ διαιτητές θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), ο Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και ο Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Aναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

19:30 Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας
21:00 Άλμπα Βερολίνου – Αρμάνι Μιλάνο
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
22:00 Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ
22:00 Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

20:00 Ζαλγκίρις Κάουνας – Βαλένθια
21:00 Βιλερμπάν – Βίρτους Μπολόνια
21:15 Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
21:30 Μπάγερν Μονάχου – Φενέρμπαχτσε

Η κατάταξη

* Το αναβληθέν παιχνίδι Αρμάνι Μιλάνο – Μακάμπι Τελ Αβίβ θα γίνει στις 31/10