Η έκβαση του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, είναι σημαντική για το ΑΠΟΕΛ καθώς αν καταφέρει να νικήσει, όχι μόνο θα σταθεροποιηθεί στην 6άδα αλλά ενδεχομένως να βελτιώσει περεταίρω τη βαθμολογική θέση.
Μία 4η σερί νίκη θα συμβάλει ώστε η ομάδα να μεγαλώσει τη δυναμική και να αποκτήσει αυτοπεποίθησή σε ότι αφορά τον στόχο της στο πρωτάθλημα.
Θα αξιοποιήσει επίσης πιθανές απώλειες ανταγωνιστών ενώ συνάμα αναμένεται να πείσει και τον κόσμο, ότι κόντρα στα προβλήματα που υπάρχουν, μπορεί να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς αλλά και την απουσία του κανονικού προπονητή.
Εν όψει του αυριανού αγώνα, τα ερωτηματικά αφορούν τις τελικές επιλογές του Σα Πίντο με τις πληροφορίες να θέλουν τον Πορτογάλο, όπως παρατάξει την ομάδα του με αλλαγές (υποχρεωτικές και άλλες) και στις τρεις γραμμές.
Συγκριτικά με την 11άδα που άρχισε το ματς με τον Οθέλλο, ο Πέτροβιτς θα πάρει τη θέση του Ντβάλι στην άμυνα και τον Κοσταντίνοφ να παίρνει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή.
Ο Βιγιαφάνες αναμένεται να μείνει στον πάγκο, ενώ αριστερά στην επίθεση φαβορί είναι ο Γαβριήλ για να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Μαρκίνιος αφού στο μεταξύ, σέντερ φορ θα είναι ο Κβιλιτάια και δεξιά ο Ντογκαλά.

Αυτό θα είναι (εκτός απροόπτου) το πιθανό σχήμα του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατα στις 19:00 στο ΓΣΠ.