Άνετο βράδυ για την Λειψία. Το σύνολο του Μάρκο Ρόζε ήταν εντυπωσιακό κόντρα στην Κολωνία, καθώς την διέλυσε με 6-0  και ανέβηκε στους 20 βαθμούς. Σε μεγάλα κέφια Σίμονς(2 ασίστ) και Οπέντα (2 γκολ). Μάλιστα ο Βέλγος φορ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «Ταύρων» που φτάνει τόσο γρήγορα τα 8 γκολ(9 αγωνιστικές).

Η Λειψία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 3’ ο Σβέμπε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Οπέντα, ενώ τρία λεπτά αργότερα σταμάτησε και την προσπάθεια του Σίμονς. Οι «Ταύροι» είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο 14’ κέρδισαν πέναλτι, με τον Βέρνερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 1-0.

Στο 26’ και το 31’ ο Οπέντα απείλησε για τους γηπεδούχους, ενώ στο 33’ η Κολωνία είχε δοκάρι με τον Βάλντσμιτ. Στο 40’ ο Σίμονς με ωραία κάθετη έβγαλε τον Οπέντα απέναντι από τον Σβέμπε, με τον Βέλγο φορ να εκτελεί τον Σβάμπε για το 2-0.

Στο 43’ ο Ράουμ με κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-0 και στο 45+2’ ο Σίμονς έκανε την κάθετη στον Οπέντα, ο οποίος πέρασε όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο και με διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η Λειψία μπήκε εξίσου δυναμικά και στο β’ μέρος και στο 46’ άγγιξε και πέμπτο τέρμα με τον Βέρνερ, ενώ στο 54’ ο Σέλκε αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερο το πλασέ του Σίμονς από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο και στο 63’ ο Σβέμπε είπε όχι στον Χένρικς.

Στο 80’ η Κολωνία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όλεσεν, με τον Σέσκο στο 88′ να κάνει το 5-0. Στο 90+2’ ο Μπαουμγκάρντνερ με καταπληκτικό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

ΛΕΙΨΙΑ: Πλάσβιχ, Σιμακάν, Χένρικς, Κλόστερμαν, Ράουμ(75’ Λεντς), Λουκέμπα, Σλάγκερ, Χαϊνταρά, Σίμονς(63’ Ντάνι Όλμο, 70’ Καρβάλιο), Οπέντα(75’ Σέσκο), Βέρνερ(63’ Μπαουμγκάρντνερ)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβέμπε, Κάρστενσεν, Χούμπερς, Σαμπό(46’ Κιλιάν) , Πακαράντα, Κάινζ(70’ Όλεσεν), Μαρτέλ, Λιούμπιτσιτς, Μάινα(46’ Αλιντού) , Βάλντσμιτ(70’ Κουζέιμπανσιτς), Σέλκε(77’ Ουτ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ