Σε μία απόσταση τριών χιλιομέτρων, από το σημείο της εκτέλεσης του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, μέχρι το σημείο που βρέθηκε καμένο το όχημα των δραστών, εντός του οποίου ήταν τα φονικά όπλα, επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, η οποία θεωρεί δεδομένο πως τα κίνητρα της ενέδρας θανάτου κρύβονται πίσω από τις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος και σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι δράστες, έδρασαν υπό το φως του ηλίου, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως επρόκειτο για μια ώρα αιχμής και ότι η απόσταση που θα διανύσουν υπάρχουν υποστατικά με κάμερες ασφαλείας, με τον τρόπο πλέον που ενήργησαν να ξεκαθαρίζει κατά κάποιο τρόπο, ωστόσο από εκεί και πέρα, υπάρχει ένας μακρύς δρόμος διερεύνησης, ώστε αφενός να εντοπιστούν οι δράστες και αφετέρου, το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή θανάτου.

380208553_1489126965176221_1964420631757767646.width-800
ena_ooD3Swf.width-800

Οι ανακριτές της υπόθεσης, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορους αυτόπτες μάρτυρες, ενώ όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όταν ο Καλογερόπουλος πήγε στον παραλιακό της Λεμεσού, στο ύψος του Αγίου, όπως συνήθιζε κάθε πρωί, οι δράστες είχαν εισέλθει και αυτοί στο χώρο στάθμευσης, με γκρίζο όχημα, τύπου mazta. Ακολούθως, δύο πρόσωπα εξήλθαν από αυτό, με τον ένα να κρατά πιστόλι και τον άλλο καλάσνικοφ, ανοίγοντας πυρ κατά του θύματος, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με το όχημα που χρησιμοποιούσαν να εντοπίζεται στην περιοχή Γερμασόγειας, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο της δολοφονίας, ενώ σε αυτό εντοπίστηκαν και τα όπλα των δραστών, ένα πιστόλι και ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο καλάνσικοφ. Όπως διαπιστώθηκε από περαιτέρω εξετάσεις, το όχημα είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

kentriki
TRREEIA

Η σκηνή της δολοφονίας αποκλείστηκε και μέλη του εγκληματολογικού συνέλεξαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν η επικεφαλής της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν κατέστη δυνατόν να διευκρινιστεί ο αριθμός σφαιρών που φέρει το θύμα, ωστόσο είναι μεγάλος, ενώ ο Καλογερόπουλος φέρει τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος του, μεταξύ αυτών και στην κεφαλή.

Εκτιμάται, πως οι δράστες άνοιξαν πυρ από κοντινή απόσταση και έριξαν μεγάλο αριθμό σφαιρών, καθώς φαίνεται πως ήθελαν πάση θυσία νεκρό τον Καλογερόπουλο, ωστόσο ο ακριβής αριθμός και περαιτέρω συμπεράσματα, θα εξαχθούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, που θα διενεργήσουν οι Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

trtia.width-800
dyo

Διερευνάται αν είχαν συνεργό ή συνεργούς οι δύο δράστες

Ο Καλογερόπουλος, ήταν καλά γνωστός στις Αρχές και είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία στο παρελθόν, ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από τη σκηνή της δολοφονίας, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, γίνεται προσπάθεια για εντοπισμό προσώπων με τα οποία είχε δοσοληψίες.

Σύμφωνα τα τον κ. Κυριάκου, «από τις προκαταρτικές εξετάσεις φαίνεται ότι 55χρονος αφίχθηκε με το όχημά του στον χώρο όπου συνήθιζε να πηγαίνει το πρωί για περπάτημα και κολύμπι, τον ακολουθούσε δεύτερο όχημα, από το οποίο αποβιβάστηκαν δύο πρόσωπα, τα οποία ήταν οπλισμένα με πυροβόλα όπλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους».

Στη συνέχεια, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, «έριξαν πυροβολισμούς κατά του οχήματος και του οδηγού του οχήματος και αναχώρησαν με το όχημά τους με δυτική κατεύθυνσή», ανέφερε και συμπλήρωσε πως στη συνέχεια, το όχημα των δραστών εντοπίστηκε να φλέγεται κοντά στον παρακαμπτήριο προς την περιοχή της Γερμασόγειας.

pente
epta.width-800

Σε ερώτηση για το που στρέφονται οι έρευνες ο κ Κυριάκου είπε, πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μελετημένο και καλοσχεδιασμένο σχέδιο. «Γίνονται εξετάσεις και έχουν εντοπιστεί κάποια τεκμήρια και προς το παρόν δε μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο». Ο κος Κυριάκου είπε πως «φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα, τον ακριβή τύπο των οποίων θα γνωρίζουμε μετά την νεκροτομή».

Παράλληλα, οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν το σενάριο να υπήρχαν πέραν των δύο δραστών στο σημείο, αφού υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που τυχάνουν διερεύνησης.

Σημειώνεται, πως οι δράστες, είχαν σταθμεύσει το όχημα τους στην είσοδο, αποκόπτοντας την, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζοί, μερικά μόλις μέτρα, στο σημείο που βρισκόταν ο Καλογερόπουλος. Ο χρόνος άφιξης τους, που συνάδει με την άφιξη του θύματος, δείχνει πως είτε οι δράστες ακολουθούσαν το θύμα, είτε είχαν στηθεί σε σημείο και τον ανέμεναν, αφού πρόκειται για καθημερινό δρομολόγιο, είτε ειδοποιηθήκαν από άλλο πρόσωπο, μόλις είχε σταθμεύσει. Ωστόσο, είναι κάτι που προσπαθεί να διαλευκάνει η Αστυνομία, που δεν αποκλείει την εμπλοκή και άλλων προσώπων, πέραν του ηθικού ή των ηθικών αυτουργών.

ΠΗΓΗ: REPORTER