Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε δεκτός από δικαστή την Πέμπτη στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της έρευνας για τα ρατσιστικά σχόλα εναντίον του στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος που διεξήχθη στην ίδια πόλη, στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Βινίσιους εξήγησε στον δικαστή ότι ένιωσε «προσβεβλημένος» από τα λόγια που άκουσε εκείνη την ημέρα στο γήπεδο και επανέλαβε ότι οι προσβολές αφορούσαν το χρώμα του δέρματός του.

Περίπου στο στο 70ο λεπτό του αγώνα με τις «νυχτερίδες» ο Βινίσιους έδειξε έναν οπαδό και στη συνέχεια οι παίκτες πήγαν να αναφέρουν τα γεγονότα στον διαιτητή. Ο Βινίσιους είπε ότι τον αποκαλούσαν «πίθηκο» οι αντίπαλοι οπαδοί, ενώ η αναμέτρηση διακόπηκε για αρκετά λεπτά.

Η εφημερίδα της Βαλένθια, ωστόσο, τον κατηγορεί ότι λέει ψέματα και κυκλοφόρησε με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο καθώς έχει κάνει τον Βινίσιους… Πινόκιους!  Το πρωτοσέλιδο έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις και δεν αποκλείονται νομικές ενέργειες εναντίον της εφημερίδας τόσο από τον παίκτη όσο και από τη Ρεάλ Μαδρίτης.