Στο κεκλεισμένων των θυρών Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα υποδεχτούν τον «Δικέφαλο» οι «ερυθρόλευκοι» (17.15, ΕΡΤ 3), ενώ στην Πάτρα ο Προμηθέας θα «κοντραριστεί» με την Καρδίτσα (17.00)
Με ένα πολύ δυνατό παιχνίδι γεμάτο… ιδιαιτερότητες συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική της Basket League.  Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ (15/10, 17:15, ΕΡΤ3), για τη 2η αγωνιστική της Basket League, ενώ 15 λεπτά νωρίτερα ο Προμηθέας υποδέχεται την Καρδίτσα στην Πάτρα.
Οι «ερυθρόλευκοι», λιγότερο από 48 ώρες από την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα καλούνται να ξεπεράσουν την κούραση, τις απουσίες αλλά και όσα έχει ετοιμάσει ο Ζοάν Πλάθα.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει και σ’ αυτό το ματς γεμάτο απουσιολόγιο, μιας και δε θα έχει στη διάθεσή του, τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα. Την ίδια ώρα ο Έλληνας τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φαλ και Μπραζντέικις οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο «Αλεξάνδρειο», αλλά έπαιξαν προχθές κόντρα στην Μπάρτσα.
Από την άλλη, η ΑΕΚ, λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα θέλει να επιδείξει ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με εκείνο του αγώνα κόντρα στο Λαύριο. Ο Πλάθα δεν αναμένεται να έχει απουσίες, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες Καμπενγκέλε, ΜακΛέμορ και Κουζμίνσκας θα είναι στη διάθεσή του.
Στην Πάτρα ο Προμηθέας, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, θέλει να πάρει την νίκη κόντρα στην Καρδίτσα και να κάνει το «2 στα 2» μετά την νίκη του επί του ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα, ενώ η Καρδίτσα θέλει να φανεί ανταγωνιστική και να «κυνηγήσει» το καλύτερο δυνατό.
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Basket League
Σάββατο 14/10
Απόλλων Πατρών-Άρης 70-77
Μαρούσι-ΠΑΟΚ 75-80
Περιστέρι -Παναθηναϊκός 64-66
Κυριακή 15/10
Προμηθέας Πάτρας- Καρδίτσα (17:00)
ΟλυμπιακόςΑΕΚ Betsson BC (17:15)
Δευτέρα 16/10
Λαύριο-Κολοσσός Ρόδου (20:15)