Η Φέγενορντ προηγήθηκε δύο φορές, όμως η Ατλέτικο βρήκε τη λύση με τον Άλβαρο Μοράτα και το ψαλίδι του Αντουάν Γκριεζμάν και πήρε την πρώτη νίκη της στον 5ο όμιλο του Champions League.
Η Ατλέτικο βρέθηκε πίσω δύο φορές στο σκορ από τη Φέγενορντ στο “Μετροπολιτάνο”, όμως η ποιότητα των επιθετικών της έκαναν τη διαφορά στη νίκη 3-2 για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.
Ο Άλβαρο Μοράτα με δύο γκολ αποδείχθηκε καθοριστικός, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρει με “ψαλίδι”, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με έναν αντίπαλο, τον Ερμόσο, καθώς και τον Ντάβιντ Χάντσκο.
Ο αγώνας άρχισε με θεαματικό τρόπο, αφού στο 7ο λεπτό η Φέγενορντ έγραψε το 1-0 σε μια αντεπίθεση και χάρη σε αυτογκόλ του Ερμόσο. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Άλβαρο Μοράτα στο 12′ και στην επόμενη επίθεση η Ατλέτικο είχε δοκάρι με το οποίο θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω άμεσα.
Η μπάλα πήγαινε από τη μία περιοχή στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα και οι Ολλανδοί έβρισκαν ρήγματα στην αριστερή πτέρυγα της Ατλέτικο. Εν τέλει χτύπησαν ξανά μέσω στημένης φάσης, με τον αμαρκάριστο Ντάβιντ Χάντσκο να προσπαθεί δύο φορές και τελικά να νικάει τον Γιαν Όμπλακ στο 34′.
Το 1ο μέρος είχε κι άλλο γκολ όμως και όχι για τους φιλοξενούμενους, παρά τις ευκαιρίες που είχαν και έπειτα από το 1-2. Σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή τους όπου κανείς δεν σούταρε ή απομάκρυνε, η μπάλα υψώθηκε έξω από τη μικρή περιοχή και ο Αντουάν Γκριεζμάν με “ψαλίδι” ισοφάρισε σε 2-2.
Το 2ο μέρος άρχισε με την ανατροπή της Ατλέτικο, αφού ο Μοράτα στο 47′ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα κι έδωσε κι αυτός λόγους στο κοινό του “Μετροπολιτάνο” να ξεσηκωθεί, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να δίνει μόνος τη μάχη για τους φιλάθλους μέχρι εκείνο το σημείο.
Το τρίτο γκολ σήμανε ανεπαίσθητα οπισθοχώρηση για τους “ροχιμπλάνκος”, με τον Άρνε Σλοτ να ρίχνει στον αγώνα αρχικά τον Γιανκούμπα Μίντεχ και στη συνέχεια τους Όντρεϊ Λινγκρ και Αλιρεζά Τζαχανμπάκς, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.
Τα γεμίσματα στην περιοχή του Όμπλακ δεν είχαν αποτέλεσμα όμως και η Ατλέτικο με νύχια και με δόντια κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, την πρώτη στον 5ο όμιλο.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο

  • Ατλέτικο – Φέγενορντ 3-2 (12′, 47′ Μοράτα, 45+4′ Γκριεζμάν / 7′ αυτ. Ερμόσο, 34′ Χάντσκο)
  • 04/10 22:00 Σέλτικ – Λάτσιο