Ατλέτικο και Ρεάλ Σοσιεδάδ προσέφεραν ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα και έντονη εναλλαγή συναισθημάτων, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 2-1 στο «Μετροπολιτάνο» για την 9η αγωνιστική της La Liga, χάρη σε ένα πέναλτι του Αντουάν Γκριεζμάν που σήκωσε αντιδράσεις στο 89′.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο 1ο μέρος, περιόρισαν τους Βάσκους σε μία τελική (αλλά καλή ευκαιρία) και έχασαν πολλές οι ίδιοι. Ο Σάμουελ Λίνο άνοιξε το σκορ στο 22′, ενώ τα δοκάρια απέτρεψαν μεγαλύτερο σκορ.
Στο 2ο μέρος, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τελείως την εικόνα του αγώνα, έκλεισαν την Ατλέτικο στο μισό γήπεδό της και οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε απειλούσαν στην κόντρα. Ο Μίκελ Οϊαρθάμπαλ ισοφάρισε για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο 73′ και όλα τα αποτελέσματα ήταν ανοιχτά στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού.
Στο 89ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, ο Γκριεζμάν σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Κάρλος Φερνάντες που είχε κάνει τάκλιν και ήταν πεσμένος και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι εν μέσω πολλών διαμαρτυριών. Ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε κι έδωσε τη νίκη στους «ροχιμπλάνκος» και μαζί την 4η θέση στη βαθμολογία.