Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, παραχώρησε συνέντευξη στο off the pitch και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα από τότε που ανέλαβε την ομάδα, λέγοντας πως από το 2012 έχει επενδύσει 120 εκατ. ευρώ στο τριφύλλι και θεωρεί πως είναι ντροπιαστικό να έχει βάλει τόσα χρήματα για να καλυφθούν οι απώλειες.
Για τα οικονομικά της ομάδας και τα χρήματα που έχει ρίξει στον Παναθηναϊκό, είπε: «Κάθε χρόνο, το κλαμπ έχει έσοδα 16-18 εκατ. ευρώ: 3-4 εκατ. από εισιτήρια, 9 εκατ. από τηλεοπτικά δικαιώματα, άλλα 2-3 εκατ. από χορηγούς και μετά υπάρχουν 1,5 εκατ. από το ποσοστό της κυβέρνησης από το στοίχημα. Όμως αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό για να μην έχεις ζημιά. Κάποιες χρονιές μπορεί να είναι 7 εκατ., άλλες 15 εκατ. ευρώ.
Η ίδια η ύπαρξη του κλαμπ εξαρτάται βασικά από τις εισροές χρημάτων από τον ιδιοκτήτη κάθε χρόνο. Και αυτός είναι ανόητος! Είναι ντροπιαστικό το σύνολο των χρημάτων που βάζω στον Παναθηναϊκό. Υπολογίζω ότι από το 2012 έχω επενδύσει 120 εκατ. ευρώ στο κλαμπ για να καλυφθούν οι απώλειες.
Φέτος θα είναι και πάλι ένα σημαντικό ποσό. Όχι τόσο όσο πέρσι όμως, γιατί έχουμε αρκετά μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά είμαστε πιο κοντά σε αυτό, κυρίως λόγω της συμμετοχής στην Ευρώπη».
Για το αν η οικογένειά του παραπονιέται για τα χρήματα που επενδύει στο ποδόσφαιρο, απάντησε:«Ένας από τους λόγους που παραδέχομαι σπάνια το ποσό που έχουν μπει από μένα στην ομάδα, είναι γιατί αναστατώνει την οικογένειά μου, γιατί έχω και παιδιά.
Όπως και να’ χει, το έχουν αποδεχτεί και κάνω το καλύτερο ώστε να τα φροντίζω κι εγώ. Άρα δεν έχω μεγάλα ζητήματα. Είναι ακραίο αυτό, σε έναν κόσμο με τόσα προβλήματα. Αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς».