Η Μαρία Σάκκαρη ήταν επιβλητική στο Estadio Tenis Akron. Επικράτησε 2-0 (6-2, 6-2) σετ της Καμίλα Τζιόρτζι και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του 1000αριού τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα. Επόμενη αντίπαλός της η Εμιλιάνα Αράνγκο από την Κολομβία, νο180 στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Μαρία «αγχώθηκε» για λίγο στις αρχές του δευτέρου σετ, όμως τελείωσε το παιχνίδι σε μία ώρα και έξι λεπτά. Η Σάκκαρη είχε τέσσερις άσους, 74,4% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, ενώ κατάφερε να πάρει έξι από τους οκτώ break πόντους.

Το ματς
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι. Με δύο συνεχόμενα break στο δεύτερο και το τέταρτο game, αλλά και “όπλο” της το σερβίς κατάφερε να προηγηθεί με 5-0.
Η Ιταλίδα στη συνέχεια αντέδρασε μειώνοντας σε 5-2, σπάζοντας μάλιστα το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας. Ωστόσο, η Σάκκαρη έδειξε εκ νέου τα… δόντια της και με τρίτο break πήρε το σετ με 6-2, έπειτα από 36 λεπτά αγώνα.
Η Τζιόρτζι εκκίνησε δυνατά στο δεύτερο σετ. Μπήκε με αυτοπεποίθηση, έκανε το break, ενώ πήρε και το δεύτερο game. Η Σάκκαρη ωστόσο αντεπιτέθηκε, βελτίωσε τα ποσοστά της, απάντησε στο σπάσιμο του σερβίς της αντιπάλου της και πέρασε μπροστά με 3-2.
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια συνέχισε στο ίδιο υψηλό τέμπο, έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 4-2. Η Σάκκαρη πήρε και τα δύο επόμενα σετ και έτσι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις οκτώ.