Το προηγούμενο τριήμερο η ΑΕΚ προχώρησε σε τέσσερεις μεταγραφές, αλλά ο προγραμματισμός θα ολοκληρωθεί με την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, στη λίστα του Τσάβι Ρόκα βρίσκεται ο Ιταλός Ρομπέρτο Ινγκλέζε!
Πρόκειται για σέντερ φορ που θα συμπληρώσει τα 32 του χρόνια στις 12 Νοεμβρίου και την τελευταία 5ετία αγωνίζεται στην Πάρμα -τα πρώτα τρία χρόνια στη Serie A και τα δύο τελευταία στη Serie B. Πέρυσι πέτυχε 4 γκολ σε 14 ματς στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Πέρασε επίσης από την Κιέβο, την Κάρπι, τη Λουμετσάνε και την Πεσκάρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως το 2017 τον απέκτησε η Νάπολι καταβάλλοντας 12 εκατομμύρια ευρώ στην Κιέβο, αλλά τον άφησε ως δανεικό στην τελευταία και ένα χρόνο μετά, τον απέκτησε η Πάρμα ως δανεικό με 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ το καλοκαίρι του 2019 τον απέκτησε με ελευθέρα μεταγραφή με 20 εκατομμύρια ευρώ! Το 2017 είχε κληθεί και στην Εθνική Ιταλίας.


Η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη, καθώς έχει συμβόλαιο (και μάλιστα…μεγάλο από οικονομικής πλευράς) για ακόμη ένα χρόνο με την Πάρμα, η οποία ωστόσο δεν τον υπολογίζει και για να μείνει ελεύθερος, ο Ιταλός επιθετικός ζητάει ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση.
Ο Ινγκλέζε δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στη λίστα του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, είναι όμως στις βασικές προτεραιότητες, παρότι επαναλαμβάνουμε μόνο εύκολη δεν είναι η υπόθεσή του. Η λίστα περιλαμβάνει κι άλλα ονόματα, μ’ αυτό του Ραντζέλο Γιάνγκα πάντως να μην είναι ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις του Ρόκα.

Ανδρέας Βεντούρης