Με νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ λύγισε την αντίσταση της ηρωικής Χετάφε (2-1) και ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την «βασίλισσα».
Το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι απίθανο, μοιάζει με… διαστημόπλοιο. Η Ρεάλ Μαδρίτης -προς το παρόν- δεν έχει την ίδια ελκυστική εικόνα.
Η καλοκαιρινή φυγή του Μπενζεμά και ο τραυματισμός του Βινίσιους πληγώνει την «βασίλισσα» που όμως για μία ακόμα φορά σώθηκε από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος έφτασε τα 5 γκολ στα 4 πρώτα παιχνίδια με την φανέλα της «βασίλισσας»
Η ψυχωμένη, σκληρή και δυναμική Χετάφε, μετά την Μπαρτσελόνα (0-0) στην πρεμιέρα, λίγο έλειψε να και την Ρεάλ Μαδρίτης, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου «Μπερναμπέου», όμως ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος.
Ένας πρώην Μαδριλένος, ο Μπόρχα Μαγιοράλ έβαλε την Χετάφε από νωρίς μπροστά στο σκορ (11’, 0-1), με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει σοβαρά προβλήματα στο πρώτο μέρος.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χοσέλου ισοφάρισε σε 1-1 (47’), γκολ που σήμανε την έναρξη της πολιορκίας. Ωστόσο, ο Σόρια με μερικές απίστευτες επεμβάσεις κρατούσε μόνος του το 1-1, μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Εκεί, απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Κρόος και ο Μπέλιγχαμ που ως σέντερ-φορ πήρε το ριμπάουντ, λύτρωσε την βασίλισσα (94’, 2-1), που με 12 βαθμούς μετά από τα πρώτα 4 παιχνίδια πάει με το απόλυτο στην διακοπή.

ΡΕΑΛ: Κέπα, Γκαρσία(46’ Νάτσο), Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Καρβαχάλ(76’ Βάσκεθ), Τσουαμενί(80’ Βαλβέρδε), Μόντριτς(77’ Μπραχίμ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Ροδρίγο, Καμαβινγκά(46’ Κρόος), Χοσέλου

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Σουάρες(77’ Καρμόνα), Ντουάρτε, Αλντερέτε(46’ Αραμπάρι), Μίτροβιτς, Άλβαρες, Τζένε, Αλενιά(58’ Ιγκλέσιας), Μαξίμοβιτς, Λατάσα(77’ Μάτα), Μαγιοράλ(90+3’ Λοσάνο)