Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι με βάση την εικόνα των δύο ομάδων Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ζοάο Πέδρο που είχε περάσει ως αλλαγή στο 82′.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, καθώς το παιχνίδι έγινε στην Τούμπα καθώς ακόμα δεν είναι έτοιμο το γήπεδο των Σερρών, είχαν ανοίξει το σκορ στο 30′ με ένα ωραίο γκολ σε δημιουργία από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και σκόρερ τον Μούργο.
Μετά και την τρίτη αγωνιστική οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς νίκη με τον Πανσερραϊκό να έχει δύο ισοπαλίες ενώ αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία της ομάδας του Αγρινίου σε δύο ματς καθώς είχε αναβληθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ.
Ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση της Τούμπας και απείλησε μόλις στο 2′ με τον Στάικο να κάνει το σουτ από μακριά αλλά να μην βρίσκει στόχο. Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 11′ αλλά ο Χόβαν μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Ο γκολκίπερ του Πανσερρραϊκού είχε σωστή αντίδραση και στο 20′ στο σουτ του Ντουάρτε.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και στο 23′ ο Άλεξιτς βρέθηκε σε θέση βολής επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο επιθετικός των γηπεδούχων και πάλι σούταρε με τον Καπίνο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ωραία συνεργασία και 1-0 οι γηπεδούχοι
Στο 30′ ήρθε το γκολ για την ομάδα του Πανσερραϊκού όταν πίεσαν τους παίκτες του Παναιτωλικού στο χώρο του κέντρου, έκλεψαν τη μπάλα, βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Άλεξιτς να δίνει στον Τόμας, αυτός στον Μούργο που είχε μπει στην περιοχή από τα αριστερά και με σουτ στην κλειστή γωνία του Καπίνο έκανε το 1-0.
Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχασε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη. Αρχικά ο Τομάς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πέρασε και τον Καπίνο από πλάγια δεξιά, έκανε το πλασέ αλλά η άμυνα του Παναιτωλικού έκοψε πάνω στη γραμμή. Και λίγο αργότερα σουτ του Ουεντραογκό από αρκετά καλή θέση πέρασε άουτ.
Έψαξε το γκολ και το βρήκε στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και απείλησαν πρώτοι στο 53′ όταν ο Μπαλτασάρα έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Ντίαζ που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αναγκάζοντας τον Χόβαν να διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 57′ με τον Χατζηστραβό να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Άλεξιτς να πιάνει την σκαστή κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.
Ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς όταν στο 64′ ο Μπέγκστρομ γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς να έχει δει τον Καρέλη που μπήκε στην φάση, βγήκε τετ α τετ αλλά επιχείρησε να σκάψει τη μπαλα αλλά αυτή έφυγε αρκετά πλάγια.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να κάνουν κάποιες τελικές μπροστά από τις δύο εστίες όχι όμως τέτοιες για να ανησυχήσουν οι δύο γκολκίπερ. Όλα αυτά μέχρι το 90+1′.
Σε εκείνο το λεπτό σε σέντρα από τα αριστερά ο Ζοάο Πέδρο που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 82′ σηκώθηκε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χόβαν για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να δώσει εν τέλει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Χάγιεκ, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Μασκανάκης (55′ Ντανκερλούι), Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάϊκος (90+2′ Θυμιάνης), Μούργος (72′ Τσαγκαλίδης), Τόμας (55′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (72′ Γούλερι).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Λιάβας, Ντουάρτε (76′ Τσιγγάρας), Μλάντεν (46′ Σενγκέλια), Μαλής, Σίλβα, Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα (82′ Ζοάο Πέδρο), Περές, Ντίαζ (76′ Χουάνπι), Καρέλης (90+2′ Βοίλης).