Το τριφύλλι ξεκίνησε το καλοκαίρι από τον 2ο προκριματικό του Champions League και έφτασαν μέχρι τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από την Μπράγκα στις λεπτομέρειες.

Οι πράσινοι αρχικά απέκλεισαν τη Ντνίπρο, με μία νίκη εκτός έδρας (3-1) και μία ισοπαλία (2-2) στη Λεωφόρο. Ο αποκλεισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση της ουκρανικής ομάδας να απομακρύνει μετά από λίγο καιρό τον προπονητή της, Ολεξάντρ Κούτσερ.

Στον αμέσως επόμενο γύρο ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέκλεισε την Μαρσέιγ, πετυχαίνοντας μία επική πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που ήταν το απόλυτο φαβορί. Οι πράσινοι με γκολ του Μπερνάρ στον πρώτο αγώνα πήραν τη νίκη με 1-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στο Βελοντρόμ έστειλαν το ματς στην παράταση με γκολ του Ιωαννίδη και τελικά προκρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο αποκλεισμός αποτέλεσε μεγάλο κάζο για τον Μαρθελίνο και είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να ολοκληρωθεί η συνεργασία του με την Μαρσέιγ, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ από το πρωί.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός που έχει δημιουργήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την βοήθεια της διοίκησης έχει οδηγήσει τους 2 από τους 3 προπονητές που αντιμετώπισε στα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά στην έξοδο.