Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός το βράδυ της Τετάρτης (27/9). Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με ευρύ σκορ και το εμπόδιο του Άρη επικρατώντας 4-1 στο Καραϊσκάκης για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μάλιστα, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρας τεσσάρα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Νέα τεσσάρα με killer Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς για τους ακάθεκτους ερυθρολεύκους

Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Αγιούμπ ελ Κααμπί, ο οποίος κατάφερε με δύο γκολ του στο 62′ και το 70΄, ενώ το παιχνίδι ήταν 1-1, να δώσει “αέρα” στον Ολυμπιακό.

Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Μπράμπετς στο 21ο λεπτό, με τον Πάρντο να ισοφαρίζει για τους κίτρινους στο 47′, πριν από τα δύο γκολ του Μαροκινού επιθετικού. Ο Στέβαν Γιόβετιτς στο 84′ διαμόρφωσε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στην κορυφή με 16 βαθμούς, αξιοποιώντας στο έπακρο την έδρα του. Στην 7η θέση ο Άρης έχοντας συγκεντρώσει επτά βαθμούς στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού θέλησε να πάρει τον έλεγχο. Μόλις στο 7ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στα δίχτυα. Ο Οντουμπάτζο έκανε λάθος μεταβίβαση, ο Φορτούνης έκλεψε και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Στο 11ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι απείλησαν εκ νέου με τον Φορτούνη. Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα. Οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα, με τον Σολμπάκεν να βλέπει εξαιρετικά τον Φορτούνη στα δεξιά. Εκείνος διένυσε μέτρα και μοίρασε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε μέσα από την περιοχή το γύρισμα, με τον Μπράμπετς άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και κυκλοφορούσε ψάχνοντας ρήγμα στην άμυνα του Άρη. Στο 39′ ο Σολμπάκεν πραγματοποίησε διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, αλλά ήταν άστοχος. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με την καλύτερή τους στιγμή είναι ένα σουτ του Βέλεθ που έφυγε κόρνερ.

Ο Άρης ξεκίνησε αφηνιασμένος στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, κατάφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι στο 47ο λεπτό. Ο Πάρντο, που είχε περάσει μόλις αλλαγή, έκανε ένα δυνατό σουτ δεξιά εκτός περιοχής, μετά την απομάκρυνση του Κίνι και με εκπληκτικό τρόπο βρήκε δίχτυα.

Στο 53′ οι κίτρινοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ. Σε αντεπίθεση ο Σουλεϊμάνοφ μοίρασε την μπάλα στον Νταρίντα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο Μαρτίνεθ αντέδρασε περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ποντένσε και Μπιέλ. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν εκ νέου στροφές και στο 62ο λεπτό πήραν ξανά προβάδισμα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κααμπί πήδηξε για την κεφαλιά και σκόραρε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με φόρα και στο 70ο λεπτό ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Ποντένσε συνεργάστηκε με τον Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος μπακ από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς το πρώτο δοκάρι, με τον Ελ Κααμπί να βάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι για τους ερυθρόλευκους. Στο 72′ οι Πειραιώτες απείλησαν με σουτ στην κίνηση του Ποντένσε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπιέλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός έψαξε και τέταρτο γκολ και κατάφερε να το βρει στο 84ο λεπτό. Ο Μπιέλ έφυγε στην κόντρα επίθεση, πάτησε στην περιοχή, γύρισε στα δεξιά για τον Γιόβετιτς και έκανε το σουτ χαμηλά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες και για πέμπτο γκολ. Στο 87′ ο Μπιέλ βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, όμως αστόχησε. Στο 90ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι, μετά από γύρισμα του Βραζιλιάνου μπακ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη είχε απάντηση. Έτσι, το 4-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ολυμπιακός - Άρης 4-1: Νέα τεσσάρα με killer Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς για τους ακάθεκτους ερυθρολεύκους
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Έσε, Μαντί, Φορτούνης, Σολμπάκεν, Μασούρας, Ελ Κααμπί.
  • ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μπράμπετς (37′ Βέλεθ), Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46′ Πάρδο), Νταρίντα, Βερστρέτε, Σουλεϊμάνοφ, Μοντόγια, Μενέντες, Μορόν.