Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Πορτογαλία τον περασμένο Αύγουστο οδήγησε στην απονομή… χάριτος στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για μία πολύ ιδιαίτερη υπόθεση.

Μία απίστευτη ιστορία αποκάλυψε η Record την Τρίτη, η οποία αφορά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον Πάπα Φραγκίσκο και ένα ντοκιμαντέρ για την Μπενφίκα στην οποία ο Έλληνας τερματοφύλακας έβριζε την Πόρτο.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν προβλήθηκε το τρίτο επεισόδιο του “Eu Amo o Benfica”. Ο 29χρονος διεθνής εμφανίζεται να λέει ότι “αυτοί οι τύποι είναι μια ομάδα από σκατά”, φράση που τον οδήγησε στις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Η Μπενφίκα υποστήριξε ότι η δράση ήταν “ομάδα που κλέβει”, αλλά ο αθλητικός δικαστής δεν πείστηκε και ετοιμαζόταν να τιμωρήσει τον Βλαχοδήμο με μία έως τέσσερις αγωνιστικές, έστω κι αν πλέον αγωνίζεται στη Νότιγχαμ.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου έφερε τα πάνω κάτω όμως. Ο Πάπας έδωσε συγχωροχάρτι σε όλους τους νεαρούς της χώρας που ήταν κατηγορούμενοι για πολύ μικρά αδικήματα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας (από 1η Αυγούστου έως 6 του μήνα) και αυτή η απαλλαγή βρήκε ισχύ και στο ποδόσφαιρο. Ο Βλαχοδήμος γλίτωσε την τιμωρία με βάση το… συγχωροχάρτι του Πάπα και άφησε πίσω του όλες τις εκκρεμότητες με την Μπενφίκα, η οποία πάντως δεν απέφυγε το πρόστιμο των 16.320 ευρώ για τη συμπεριφορά του πρώην παίκτη της.