Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ επιβεβαίωσε επί της ουσίας το χθεσινό μας ρεπορτάζ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), στο οποίο κάναμε λόγο για το σενάριο να μην προβεί τελικά σε κίνηση απόκτησης επιθετικού.
«Πρόθεση μας δεν είναι να κάνουμε μεταγραφή για χάρη της μεταγραφής. Υπάρχουν επιλογές σε όλες τις γραμμές. Δύο 24ωρα μέχρι να πέσει η αυλαία ποτέ δεν πρέπει να είσαι απόλυτος αλλά μόνο αν κρίνουμε πως υπάρχει κάτι εξαιρετικό θα το πράξουμε», είπε ο Κυριάκος Δημητρίου, αφήνοντας ουσιαστικά όλα τα σενάρια ανοικτά.
Οι νεότερες πληροφορίες μας για το θέμα έχουν ως εξής: ο Τσάβι Ρόκα περίμενε τον Ρομπέρτο Ινγκλέζε, ο οποίος ήταν η πρώτη του επιλογή αλλά ακόμη ο Ιταλός δεν τα βρήκε με την Πάρμα για την αποζημίωσή του και δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει πολλά χρήματα από το (μεγάλο) συμβόλαιό του. Στην περίπτωσή του, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα κι αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν διατεθειμένη να κάνει την υπέρβασή της, αλλά συμβόλαιο του εκατομμυρίου, δεν επρόκειτο να δώσει ούτε μία στο…εκατομμύριο! Για να αλλάξουν τα δεδομένα με τον Ινγκλέζε, θα πρέπει να τα βρει με την Πάρμα στις επόμενες ώρες (στην κυριολεξία).
Όπως πληροφορούμαστε, ο Ρόκα κινήθηκε τις τελευταίες μέρες και για άλλον επιθετικό, ο οποίος ωστόσο κατέληξε σε άλλη ομάδα με πολύ περισσότερα χρήματα. Η περίπτωση Γιάνγκα δεν τον απασχολεί καθώς δεν θεωρεί πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Καταλανός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τον Ράφα Λόπες για ποδοσφαιριστή που δεν θα είναι σίγουρος ότι θα κάνει τη διαφορά. Επί της ουσίας, δίνεται πλέον μια μάχη με τον…χρόνο.
Εάν θα αλλάξει κάτι και γίνει τελικά εφικτή η μεταγραφή επιθετικού, θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες. Αν όχι, τότε η ΑΕΚ θα συνεχίσει με το υφιστάμενο ρόστερ.

Ανδρέας Βεντούρης