Η δική του άμεση απάντηση στο γκολ του Ράσφορντ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο ώστε να μην επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο η Άρσεναλ στο “Έμιρεϊτς”. Ο αρχηγός έβαλε το λιθαράκι του στη μεγάλη νίκη (3-1) επί της Γιουνάιτεντ και κάπως έτσι, το όνομα “Μάρτιν Έντεγκααρντ” παραμένει στην κορυφή των σκόρερ των “κανονιέρηδων” στην Πρέμιερ, από την περασμένη σεζόν!

Ο captain Έντεγκααρντ ηγείται και στο σκοράρισμα της Άρσεναλ! (vid)

Ούτε ο Σάκα, ούτε ο Ζεσούς, ούτε κάποιος άλλο από τους επιθετικούς.

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα σε επίπεδο πρωταθλήματος από την έναρξη της περσινής Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Νορβηγός που έχει αποδειχθεί τρομερή προσθήκη στο ρόστερ των Λονδρέζων και τιμά το περιβραχιόνιο που φορά στο μπράτσο του, κατάφερε να παίξει γι’ ακόμα μια φορά πολύ σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση ενός τρομερά δύσκολου θετικού αποτελέσματος.

Όταν είδε τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει με υπέροχο τρόπο για τους “κόκκινους διαβόλους” στο 27o λεπτό, απάντησε ορισμένα δευτερόλεπτα αργότερα κι έτσι με το σκορ ξανά στην ισορροπία, δεν χρειάστηκε καν να σκεφτούν οι Λονδρέζοι ότι έπρεπε να κυνηγήσουν. Όλα ξεκίνησαν πάλι απ’ την αρχή, χάρη στον Έντεγκααρντ που πήρε το γύρισμα από τον Μαρτινέλι σε μια πολύ συνηθισμένη, για εκείνον, θέση στην περιοχή ώστε να πλασάρει αμέσως και να βρει τον στόχο.

Αυτό ήταν το 17ο τέρμα του captain της Άρσεναλ σε επίπεδο πρωταθλήματος από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου όπου η ομάδα του έκανε πρωταθλητισμό! Και αυτά τα τέρματα του χαρίζουν την κορυφή στη σχετική λίστα, πάνω από τα 16 του Σάκα, τα 14 του Μαρτινέλι και τα 12 του Ζεσούς!