Με δυο γκολ του 26χρονου επιθετικού, αλλά και δυο ασίστ του Μπράις Μέντεθ, η Σοσιεδάδ επικράτησε 4-3 της Χετάφε. Η είσοδος του Ογιαρθάμπαλ στο ματς, στο 58ο λεπτό, αποδείχτηκε η καθοριστική κίνηση, αφού, ο 26χρονος αρχηγός πρωταγωνίστησε στη νίκη 4-3 της Σοσιεδάδ επί της σκληροτράχηλης Χετάφε. Έτσι, λίγες ημέρες μετά το 1-1 με την Ίντερ, για το Champions League, η ομάδα του Αλγκουαθίλ έφτασε 13 ματς αήττητη, εντός έδρας, για το πρωτάθλημα. Καθοριστικός και ο Μπράις Μέντεθ με δυο ασίστ.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο 26χρονος Ισπανός μέσος πάσαρε στον Κούμπο και ο Ιάπωνας, με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Σόρια, ανοίγοντας το σκορ. Όμως, η Χετάφε, που μετρούσε δυο σερί ήττες μακριά από την έδρα της, έφτασε στην ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο. Στο 39′, από σέντρα του Ρίκο, ο Αλένια με κεφαλιά έκανε το 1-1 και, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Λε Νορμάν ανέτρεψε τον Μαγιοράλ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαγιοράλ, η Χετάφε είχε φέρει τούμπα το ματς.
Στο 58′ πέρασε στο ματς ο Ογιαρθάμπαλ και, τρία λεπτά αργότερα σκόραρε. Ο Μπράις Μέντεθ βρέθηκε στο έδαφος, από μαρκάρισμα του Μίτροβιτς, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και ο Ογιαρθάμπαλ ισοφάρισε. Στο 66′ η Σοσιεδάδ πέτυχε ανατροπή στην ανατροπή, όταν, μετά από εκτέλεση πλαγίου, ο γκολκίπερ της Χετάφε έκανε κάκιστη έξοδο και ο Μπράις Μέντεθ με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε για το 3-2. Έχοντας το μομέντουμ με το μέρος της, η Σοσιεδάδ έφτασε και σε τέταρτο γκολ, στο 88ο λεπτό, με τον Μερίνο να δίνει πάσα “πάρε-βάλε” στον Ογιαρθάμπαλ και εκείνος να κάνει το 4-2, με τη σύμφωνη γνώμη και του VAR. Στις καθυστερήσεις, η Χετάφε διαμόρφωσε το τελικό 4-3 με γκολ του Λατάσα.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θουμπέλδια (82′ Πατσέκο), Λε Νορμάν, Τραορέ, Μουνιόθ, Μπαρενετσέα (69′ Τσο), Μπενιάτ (58′ Θουμπιμένδι), Γκονζάλες (58′ Μερίνο), Μπράις Μέντεθ, Τάκε Κούμπο, Σαντίκ (58′ Ογιαρθάμπαλ)

ΧΕΤΑΦΕ: Σόρια, Ρίκο, Μίτροβιτς, Νταμιάν Σουάρεθ, Αλντερέτε, Μαξίμοβιτς, Αλένια (79′ Λοζάνο), Καρμόνα, Ντζένε (68′ Γκρίνγουντ), Μαγιοράλ (46′ Λατάσα), Μάτα (78′ Ροντρίγκες)