Είναι μόλις 22 ετών. “Διέλυσε” όλη την Πρέμιερ Λιγκ. Πρωταγωνίστησε στο πρώτο τρέμπλ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι. Ο πλανήτης αναγνώρισε την ποιότητα και την αξία του. Ο ποδοσφαιρικός κόσος υποκλίθηκε σ’ εκείνον και του πρόσφερε απλόχερα τις ατομικές διακρίσεις. “Ζω τ’ όνειρο” είπε, αλλά ακόμα ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος μπροστά του. Αυτός είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ…

Και πώς να μη ζει τ' όνειρο; Ο Χάαλαντ σάρωσε κάθε ατομική διάκριση! (vid)

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ της Πέμπτης, αναδείχθηκε ο κορυφαίος και για την UEFA σε ό,τι αφορά την περασμένη σεζόν, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στα χρονικά της ύπαρξης των “πολιτών”.

Έχοντας κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα στα γήπεδα, έχοντας ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας κάνει το σκοράρισμα συνήθεια και με τον κόσμο να θεωρεί πως τα γκολ του Χάαλαντ είναι τόσο δεδομένα όσο η.. ανατολή του ηλίου το πρωί, ο 22χρονος στράικερ έλαμψε όσο κανείς άλλος.

Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, το ίδιο βραβείο παρέλαβε και για την Μάντσεστερ Σίτι στις εσωτερικές διακρίσεις της. Δικαιότατα, έτσι;

Οι Συντάκτες Ποδοσφαίρου στη δική τους Ένωση του έδωσαν συντριπτικό ποσοστό ψήφων για να τον αναδείξουν κορυφαίο, ενώ, το ίδιο έκαναν και όλο οι συνάδελφοι του Χάαλαντ, από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στις δικές τους ψήφους.

Και τώρα, η UEFA του απένειμε το δικό της βραβείο. Τα έχει πάρει όλα. Δεν έχει αφήσει τίποτα σε κανέναν! Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, άφησε τον Λιονέλ Μέσι στη 2η θέση! Τον Λιονέλ Μέσι! Στα 22 του χρόνια!

Και μετά, πώς να μη δηλώσει ότι “ζω τ’ όνειρο”; Προφανώς και το ζει! Και ακόμα είναι σαν να βρίσκεται στο ξεκίνημα. Κι όμως, την τελευταία 4ετία, έχει καταφέρει πράγματα που σε άλλους δεν φτάνει ούτε μια καριέρα για να πετύχουν!