Έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη η Τζιρόνα, η οποία κέρδισε με ανατροπή τη Βιγιαρεάλ μέσα στο «Cerámica» και βρέθηκε μόνη πρώτη! Ντέρμπι κορυφής με τη Ρέαλ το Σαββατοκύριακο!

Στο 14ο λεπτό ο Γκατσανίγκα έσωσε μετά από διαγώνιο σουτ του Πεδράθα και στο 17’ ο Ντόβμπικ αστόχησε από κοντά μετά από σέντρα του Ερέρα. Στο 20’ ο Σέρλοθ έχασε διπλή ευκαιρία και στο 22’ η Βιγιαρεάλ είχε δοκάρι σε λάθος διώξιμο του Νταβίντ Λόπεθ ενώ στο 31’ το σουτ του Τσιχανκόβ πέρασε ελάχιστα έξω.

Τελικά στο 47ο λεπτό ο Καπού κέρδισε πέναλτι από τον Μαρτίν και ο Παρέχο έγραψε το 1-0 από τα 11 μέτρα. Στο 50’ και στο 51’ ο Γιόργκενσεν είπε όχι σε προσπάθειες του Ντόβμπικ αλλά στο 56’ ο Σάβιο σέντραρε από αριστερά και ο Ουκρανός φορ με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 1-1.

Μάλιστα στο 61’ o Αλέις Γκαρσία γέμισε από αριστερά και ο Έρικ Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 64’ η Τζιρόνα είχε και δοκάρι με τον Αλέις Γκαρσία ενώ στο 73’ ο Γιόργκενσεν έκανε απίθανο λάθος αλλά το πλασέ του Στουάνι πέρασε μόλις έξω. Στο 78ο λεπτό ο Στουάνι είχε δοκάρι και στο 90′ η κεφαλιά του Κόουτο πέρασε μολις έξω.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Αλμπιόλ (77’ Γκάμπια), Φόιθ, Μαντί, Παρέχο (88′ Τριγέρος), Καπού (59′ Ακομάς), Πεδράθα, Μπαένα, Πίνο (59’ Τεράτς), Σέρλοθ, Μοράλες (77’ Μπρέρετον)

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Νταβίντ Λόπεθ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Έρικ Γκαρσία (88′ Μπλιντ), Αρνάου Μαρτίνεθ (52’ Κόουτο), Αλέις Γκαρσία, Μαρτίν (52’ Πόρτου), Ερέρα, Σάβιο, Τσιχανκόβ (88′ Σολίς), Ντόβμπικ (68’ Στουάνι)