Μπορεί ένα ματς της 4ης αγωνιστικής να κρίνει τους αγωνιστικούς στόχους; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι ασφαλώς αρνητική, ωστόσο, για άλλους λόγους μπορεί να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από σημαντικό, καθώς ενδεχομένως να κρίνει άλλα πράγματα. Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα για το ΑΠΟΕΛ ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Κανείς δεν θα χαρακτήριζε ιδανική την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να αλλάξει μονάχα με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΠ.
Πρόκειται, επίσης, για ένα παιχνίδι-κριτήριο (και) για τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος προπονητής δέχεται κριτική κι όχι αδίκως. Καλείται να παρουσιάσει, μετά από μια διακοπή δύο βδομάδων, μια βελτιωμένη έκδοση του ΑΠΟΕΛ, αλλιώς τα «πυρά» προς το μέρος του θα είναι περισσότερα. Αυτή είναι η υποχρέωσή του, προκειμένου οι γαλαζοκίτρινοι να βγάλουν μία καλύτερη εικόνα και να πετύχουν το μοναδικό τους στόχο.
Τσεπάκ και Δώνης είναι οι σίγουροι απόντες, ερωτηματικό αποτελούν όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα και σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και ο Κρέσπο.