Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε ο Γιώργος Μασούρας στην περίοδο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πέτυχε έξι γκολ τις τελευταίες 15 ημέρες με τον Ολυμπιακό και με την Εθνική δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ετοιμάζεται πια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αγωνιστική εκτόξευση του 29χρονου παίκτη έχει την εξήγησή της. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από την πρώτη στιγμή εξήγησε στον Μασούρα ότι τον εμπιστεύεται και τον θεωρεί βασικό κρίκο της αλυσίδας του Ολυμπιακού και τον απελευθέρωσε φέρνοντας τον στον άξονα, δίπλα στον σέντερ φορ.

Ο Έλληνας άσος ήρθε ακόμη πιο κοντά στο γκολ, το εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε και, ταυτόχρονα, άλλαξε και η ψυχολογία του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια, τόσο ως εξτρέμ όσο και ως περιφερειακός επιθετικός και το γεγονός ότι πατάει πλέον πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή του έχει τονώσει το ηθικό.

Ο Μασούρας άνοιξε λογαριασμό στην περίοδο πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 27 Αυγούστου. Τέσσερις ημέρες μετά, στις 31/8, σκόραρε με τους Ερυθρόλευκους στον αγώνα ρεβάνς με την Τσουκαρίτσι στην Σερβία και ακολούθησε τρία εικοσιτετράωρα αργότερα το γκολ εναντίον της Λαμίας στο Φάληρο. Έτσι, μετράει ήδη τέσσερα τέρματα σε επτά ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Αμέσως μετά, ο Μασούρας εντάχθηκε στην εθνική Ελλάδας, έπαιξε 70 λεπτά κόντρα στην Ολλανδία και προχθές πέτυχε δύο γκολ απέναντι στο Γιβραλτάρ στην OPAP Arena, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός θα κληθεί σύντομα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2024. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί, τόσο με τον Φορτούνη όσο και με τον Μαντί Καμαρά, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν επίσης σε λιγότερο από δέκα μήνες.