Όλα όσα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, προπονητής της Εθνικής Κύπρου, για το ματς κόντρα στη Σκωτία την Παρασκευή (8/9-21:45), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024.
Το βίντεο και οι τοποθετήσεις του:
«Παίζουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου. Όσες μέρες είχαμε προσπαθήσαμε να ετοιμάσουμε την ομάδα όσο το δυνατό καλύτερα. Περιμένουμε αύριο σ’ ένα γεμάτο γήπεδο να κάνουμε καλό αγώνα. Μέχρι τώρα δεν πήραμε βαθμούς και ελπίζω αύριο να τα καταφέρουμε και να πάρουμε βαθμούς».
Αν περίμενε την πορεία της Σκωτίας και αν θα παίξει ρόλο η ζέστη: «Έχει 12 βαθμούς σε τέσσερεις αγώνες. Είναι μια δύσκολη ομάδα. Θεωρώ ότι έχει ήδη προκριθεί. Δεν είναι έκπληξη για εμένα η πορεία της Σκωτίας. Η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια που δεν με εκπλήσσει. Έχει πολλούς παίκτες που παίζουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν είναι τόσο ζέστη όσο ήταν πριν δύο-τρεις βδομάδες αλλά σίγουρα εμείς είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε αυτές τις συνθήκες».
Για το sold out: «Είναι πάντα ευχάριστο να παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ελπίζω  οι δικοί μας φίλαθλοι να είναι περισσότεροι από τους Σκωτσέζους. Ξέρουμε κάθε φορά που παίζουν εδώ έρχονται 5 χιλιάδες. Αν θα έρθουν 5 χιλιάδες από την αντίπαλη ομάδα δεν θα νιώθουμε ότι παίζουμε στην έδρα μας».
Για το πώς θα προσεγγίσει την αναμέτρηση και αν θα παίξει αμυντικά: «Παίζουμε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι μια ποιοτική ομάδα. Μετά το μεταξύ μας ματς νίκησαν άλλα τρία πολύ δυνατά παιχνίδια. Δεν είναι ανάγκη να προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι το πόσο θα μας επιτρέψει και η αντίπαλη ομάδα. Στην έδρα μας πάντα παίζουμε καλύτερα ελπίζω και στο αυριανό οι παίκτες μας να αγωνιστούν τόσο καλά όσο και με τη Γεωργία. Με τη Γεωργία δυστυχώς χάσαμε τον αγώνα αλλά μπορούσαμε να έχουμε βαθμολογικό κέρδος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και θα περιμένουμε τις ευκαιρίες μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: