Ο Αστέρας είχε υπερδιπλάσιες τελικές έναντι του ΠΑΣ όμως δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός με τον αντίπαλό του, γεγονός που οδήγησε τις δύο ομάδες να μείνουν στο 2-2 στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και να πάρουν αμφότερες από έναν βαθμό.

Το ματς

Ο Αστέρας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και στο 13′ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, με τον Σίτο να μη βρίσκει τη μπάλα μετά από γύρισμα του Μπαρτόλο στο ύψος της μικρής περιοχής και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Άλβαρες να κοντράρει και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η εικόνα των δύο ομάδων στο χορτάρι “έδειχνε” πως η ομάδα του Ράσταβατς ήταν πιο κοντά στο γκολ ωστόσο εκείνος που χαμογέλασε πρώτος ήταν ο ΠΑΣ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Σόρια έκανε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και ο Τζίμας απέφυγε περίτεχνα τον Καρμόνα, για να βγει απέναντι στον Παπαδόπουλο και να τον νικήσει με δυνατό συρτό σουτ εντός περιοχής (0-1 στο 16ο λεπτό.

Οι Ηπειρώτες σκόραραν στην πρώτη τους φάση την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν είχαν εκμεταλλευτεί τις δικές τους 4 τελικές προσπάθειες, με την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να αποκαθίσται πάντως στο 21′, όταν ο Άλβαρες εκτέλεσε απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο και η μπάλα “τρύπησε” το τείχος, για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Κλέιμαν (1-1).

Ωστόσο, τα λάθη στην άμυνα του Αστέρα δεν είχαν σταματήσει και ακόμη ένα σημειώθηκε στο 28′, με τον Τζίμα να βγάζε κάθετη πάσα και τον Μπάλαν να βγαίνει απέναντι στον Παπαδόπουλο και χωρίς αντίπαλο μπροστά του, για να τον νικήσει με πλασέ και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Το 35ο λεπτό βρήκε τον Αστέρα να έχει 7 τελικές (2 εντός εστίας) αλλά ένα μόνο γκολ και τον ΠΑΣ να έχει σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα, με δύο γκολ μέσα από 3 τελικές (όλες εντός εστίας), με τους Αρκάδες να συνεχίζουν πάντως να πιέζουν με κάθε τρόπο (φάουλ, σέντρες, πλαγιοκοπήσεις) και να δικαιώνονται πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 45+2′ ο Κλέιμαν έκανε φανταστική απόκρουση σε κόρνερ όμως μετά από την εκτέλεσή του, ο Ζουκάνοβιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κρεσπί πήρε την δεύτερο από το ύψος της μικρής περιοχής, για να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά τον Αστέρα, που ήταν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι στο πρώτο μέρος.

Αντίθετα με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λίγες, με τον Αστέρα να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει το γκολ μέσα από κατοχή μπάλας, σέντρες και πλαγιοκοπήσεις και τους παίκτες του ΠΑΣ να παίρνουν άριστα με την πολυπρόσωπη και άριστα οργανωμένη αμυντική τους διάταξη.

Στο 59′ ο Μιριτέλο δεν πρόλαβε τη σέντρα του Ρεγκίς για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη συνέχεια του δύο αγώνα να βρίσκει τους Ράσταβατς και Στάικο να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές για να φρεσκάρουν τις ομάδες τους και τον αγώνα να ξαναπαίρνει πνοή στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ήταν το διάστημα που οι δύο γκολκίπερ είχαν την περισσότερη δουλειά στο δεύτερο μέρος, με τον Αστέρα να απειλεί με τους Ζουκάνοβιτς και Μάντζη για ένα τρίτο γκολ και τους Ηπειρώτες να έχουν ένα επικίνδυνο σουτ του Ροσέρο, με τη μπάλα να μην καταλήγει πάντως στα δίχτυα και το 2-2 να μένει μέχρι το φινάλε για να πάρουν από έναν βαθμό οι δύο ομάδες.

  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (60′ Ντιάρα), Γκρόζντανιτς (77′ Μάντζης), Ρίτζις, Σίτο (60′ Βίκο), Μπαρτόλο (77′ Καλτσάς), Μιριτέλο
  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (70′ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης (54′ Ροσέρο), Τζίμας(54′ Γκάρο), Μπάλαν