Αδιανόητη γκάφα από την ΕΠΟ, που έβγαλε… τιμωρημένους τους τέσσερις παίκτες της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, χωρίς ωστόσο να έχουν συμπληρώσει το όριο καρτών! Δεν έχει προηγούμενο η γκάφα στην οποία υπέπεσαν στην ΕΠΟ, με τους Κώστα Τσιμίκα, Δημήτρη Κουρμπέλη, Πέτρο Μάνταλο και Μανώλη Σιώπη.

Και οι τέσσερις παίκτες της Εθνικής ομάδας δέχτηκαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στα προκριματικά του Euro, στην εκτός έδρας ήττα με την Ολλανδία (3-0).  Την επόμενη ημέρα υπήρξε η ενημέρωση από την Ομοσπονδία ότι είχαν συμπληρώσει το όριο καρτών κι ως εκ τούτου θα εξέτιαν τιμωρία στον κυριακάτικο αγώνα με το Γιβραλτάρ. Όπως κι έγινε… Το όριο καρτών στα προκριματικά του Euro όμως είναι οι τρεις κάρτες κι όχι οι δύο, όπως συμβαίνει στην τελική φάση της διοργάνωσης.  Αυτό σημαίνει ότι άπαντες είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής και ο Γκουστάβο Πογέτ αδίκως τους στερήθηκε, ασχέτως της πολύ χαμηλής δυναμικής του αντιπάλου.

Ως εκ τούτου οι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Σιώπης παραμένουν στο όριο καρτών κι αν κιτρινιστούν στο προσεχές παιχνίδι στην Ιρλανδία, θα εκτίσουν τιμωρία στον “τελικό” με την Ολλανδία (εντός) που ακολουθεί. 

Φυσικά πρόκειται για μία γκάφα μεγατόνων, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμωρημένοι κάθε εθνικής ομάδας είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.