Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η απίθανη Μπράιτον έκανε… μεγάλο χουνέρι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και με τα γκολ των Γουέλμπεκ και Γκρος πέρασε με το τελικό 3-1 αφήνοντας εμβρόντητο το κοινό των «κόκκινων διαβόλων»! Έπρεπε ν’ αφήσει τα πάντα στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη (3-1) η Σίτι απέναντι στην Γουέστ Χαμ κάνοντας σπουδαία ανατροπή για να διατηρήσει το απόλυτο. «Άρρωστο» φινάλε για Τότεναμ που πήρε νίκη σκοράροντας στο 90′ + 7′ και το 90′ + 8′ για το 2-1 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-3
Το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» της ιστορίας της στο «Ολντ Τράφορντ» πανηγύρισε η Μπράιτον, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία απίθανη εμφάνιση στο «Θέατρο των Ονείρων».
Οι «γλάροι» μπήκαν καλύτερα στο ματς, απειλήθηκαν αρκετά από τον πολύ δραστήριο Μάρκους Ράσφορντ, που κατέγραψε πέντε τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πανηγύρισαν ένα εκπληκτικό γκολ, όταν στο 20ο λεπτό, ο Ντάνι Γουέλμπεκ χρίστηκε σκόρερ.
Ο Άγγλος συνεργάστηκε άψογα με τον Αντινγκρά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, ο Λαλάνα την άφησε να περάσει και ο Γουέλμπεκ έκανε το 1-0 με χαρακτηριστική άνεση.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιχείρησαν να αντιδράσουν, ο Χόιλουντ σκόραρε, αλλά η μπάλα είχε περάσει εκτός στην προσπάθεια του Μάρκους Ράσφορντ, με το γκολ να ακυρώνεται.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πάλι ο Ράσφορντ έμοιαζε να είναι απειλητικός για τη γηπεδούχο, με την Μπράιτον όμως να είναι απολύτως διαβασμένη. Περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, «χτύπησε» στην κόντρα – επίθεση και ο Νταλότ δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στις προωθήσεις του Μιτόμα.
Έτσι έγινε το 2-0 από τον Πασκάλ Γκρος, στο 53’, με τον Ζοάο Πέδρο να «υπογράφει» ένα ονειρικό βράδυ για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, στο 71΄, αφότου το «Ολντ Τράφορντ» είχε… γιουχάρει τον Έρικ Τεν Χαγκ.
Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει στο 73’, με τον Μέιμπρι, αλλά αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, ίσως να είναι και… θετικό, με τον Αντρέ Ονάνα να προβαίνει σε δύο μεγάλες επεμβάσεις, στον Φέργκιουσον και τον Πέδρο!

 

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3
Η Σίτι προσπάθησε να μπει φουριόζα, στην επιστροφή και του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο μετά την επέμβαση που έκανε στην μέση. Μόλις στο 7ο λεπτό σημειώθηκε τρομερή φάση με… πολλαπλές τελικές, με τον Αρεολά να διώχνει την κεφαλιά του Ρόδρι και το γύρισμα του Φόντεν, τον Ρόδρι να δοκιμάζει ξανά αλλά το σουτ να κοντράρει, τον Χάαλαντ να βάζει την προβολή με τον Σούτσεκ να διώχνει πάνω στη γραμμή και τελικά η κεφαλιά του Ρούμπεν απομακρύνθηκε πάλι από τον Αρεολά.
Λίγο αργότερα και ο Χάαλαντ αστόχησε από τρομερά πλεονεκτική θέση μετά από ωραίο γέμισμα από τον Γκβάρντιο. Η Γουέστ Χαμ έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει τον Ζερεμί Ντοκού που από αριστερά πήρε πολλές μπάλες και προσπάθειες για να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για τα καρέ του Αρεολά, με τα «σφυριά» να επιχειρούν δειλές επιθέσεις ανά διαστήματα. Η Γουέστ Χαμ έκανε την έκπληξη στο 36ο λεπτό, με τον Γουόρντ – Πράους να πέφτει με κεφαλιά – ψαράκι και να σκοράρει για το 1-0 έπειτα από την ωραία σέντρα του Τσούφαλ! Η αντεπίθεση εκτελέστηκε άψογα από τους Λονδρέζους και ο πρώην αρχηγός της Σαουθάμπτον απόλαυσε το δεύτερο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα! Και η τύχη συνέχισε να έχει γυρισμένη την πλάτη στον Χάαλαντ που στο 43′ είδε τον Αγκέρ να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του στην κενή εστία!Ο Ντοκού κατάφερε στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους από αριστερά να μπει στην περιοχή και να πλασάρει ιδανικά για το 1-1 στο 46′ και η Σίτι πλέον θα «πολιορκούσε» για το come-back. Είχε δοκάρι με τον Άλβαρες σε εκτέλεση φάουλ και στο 54′ ο Χάαλαντ με αεροπλανικό σουτ είδε τον Αρεολά ν’ απομακρύνει εξίσου εντυπωσιακά! Η Γουέστ Χαμ έδειξε ότι δεν φοβόταν και δεν θα «λύγιζε» μετά την ισοφάριση, με τον Ζουμά στο 60′ να βλέπει τον Έντερσον να διώχνει τρομερά μια κεφαλιά του, ενώ, λίγο νωρίτερα είχαν απειλήσει οι Αντόνιο και Έμερσον! Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει εντυπωσιακό! Τελικά στο 76′ ο Μπερνάρντο Σίλβα από μαγική λόμπα του Άλβαρες, βρήκε πρώτος την μπάλα αντί του εξερχόμενου Αρεολά και έκανε το 2-1! Ο Χάαλαντ δεν θα ησύχαζε αν δεν έβρισκε δίχτυα και το έκανε στο 86′ με δυνατό αριστερό σουτ, από ασίστ του Μπερνάρντο στον χώρο, για το 7ο φετινό τέρμα του Νορβηγού στην Πρέμιερ!

Τότεναμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1
Απίστευτο παιχνίδι, πιο κοντά στην πρώτη φετινή της νίκη από ποτέ έφτασε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά εν τέλει αυτό δεν συνέβη ποτέ, με το τελικό 2-1 να προκύπτει μέσα σε τρία λεπτά, για μία τεράστια νίκη της Τότεναμ!
Μέχρι τότε, το σύνολο του Τζορτζ Μπάλντοκ έμοιαζε να… αντέχει. Πιέστηκε πάρα πολύ, είδε τον Μπισούμα και τον Σον να αστοχούν σε μεγάλες ευκαιρίες απέναντι από τον Φοντέρινχαμ και αισθάνθηκε ευχαριστημένη όταν κάτι ανάλογο συνέβη και στο 27’, προκειμένου να καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της.
Στο 32ο λεπτό, ο Μάντισον ζήτησε πέναλτι, αλλά ο VAR δεν υπέδειξε κάτι, ενώ στο 40’, δική του προσπάθεια, κατέληξε ελάχιστα εκτός εστίας.
Οι φιλοξενούμενοι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο ΜακΜπέρνι νικήθηκε από τον Βικάριο.
Η Τότεναμ επιχείρησε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το τρίποντο στην επανάληψη, αλλά για ακόμη μία φορά, αυτό δεν ήταν εφικτό. Στο 67’, ο Σάλομον είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, και αφού η γηπεδούχος δεν σκόραρε, η Σέφιλντ βρήκε την ευκαιρία να τιμωρήσει το σύνολο του Άγγελου Ποστέκογλου.
Στο 74΄, ο Χάμερ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, εκθέτοντας την ανασταλτική λειτουργία της Τότεναμ που πιάστηκε στον ύπνο.
Ωστόσο, αν κάτι μπορεί κανείς να καταλογίσει στους γηπεδούχους, είναι πως δεν σταμάτησαν ποτέ να προσπαθούν.
Το 1-1 έγινε από τον Ριτσάρλισον και τρία λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης μοίρασε την ασίστ, για να κάνει με υπέροχο σουτ το 2-1 ο Κουλουσέφσκι και να δώσει το τρίποντο στους Λονδρέζους!

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 3-1
Η Άστον Βίλα με τον Νικολό Τζανιόλο να παίρνει φανέλα βασικού από τον Ουνάι Έμερι, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης κι αν ο Γουότκινς ήταν πιο εύστοχος όταν βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε από μεγάλο λάθος του Γουόρντ, θα μπορούσαν οι «χωριάτες» να έχουν από νωρίς και το προβάδισμα στο σκορ. Όταν το έκαναν, στο 34ο λεπτό με τον Μούσα Ντιαμπί που πήρε την έξυπνη μπαλιά του Πάου Τόρες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, υπήρχε οφσάιντ, συνεπώς το γκολ δεν μέτρησε. Όταν η Πάλας άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι, τότε εκείνο έγινε ωραίο και άξιζε να δει ο κόσμος κάποιο γκολ στο «Βίλα Παρκ». Αυτό ήρθε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Όντσον Έντουαρντ να πλασάρει ωραία τον Μαρτίνες για το 1-0 από γύρισμα του Ματετά έπειτα από κούρσα του τελευταίου από δεξιά.
Οι «αετοί» είχαν γίνει επικίνδυνοι και η Βίλα είχε αρχίσει να έχει ολιγωρίες και να κάνει λάθη. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Έμερι έπρεπε να βγει στην επίθεση, έκανε το παιχνίδι ροντέο και παράλληλα… πρόσφερε χώρους στους «αετούς». Σε τριπλή ευκαιρία ο Γουότκινς είχε δοκάρι με τον Μπέιλι επίσης να μην καταφέρνει να σκοράρει. Το φινάλε θα ήταν κάτι παραπάνω από δραματικό! Στο 87′ με τρομερό σουτ ο Τζον Ντουράν προκάλεσε ξέσπασμα πανηγυρισμών στο «Βίλα Παρκ» για την δικαίωση της προσπάθειας μέχρι τέλους γράφοντας το 1-1 και στις καθυστερήσεις ο Όλι Γουότκινς κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντάγκλας Λουίζ για το 2-1! Η τεράστια ανατροπή ολοκληρώθηκε και με τρίτο γκολ, από τον Μπέιλι αυτή τη φορά, για να γίνει θριαμβευτικό το… τρομερά αγχωτικό come-back!

Φούλαμ – Λούτον 1-0
Η Φούλαμ είχε την απόλυτη κυριαρχία, είχε την κατοχή της μπάλας, έπρεπε όμως να βρει τρόπο με κάποια έμπνευση ώστε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική λειτουργία της Λούτον. Μάλιστα, οι νεοφώτιστοι είχαν πολλά κορμιά στην περιοχή τους και φάνταζε αδύνατο για τους «cottagers» να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γκολ. Κι όμως, σε μια από τις λιγοστές ξαφνικές επιθέσεις της, η Λούτον είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Τζέικομπ Μπράουν! Ο πρωταγωνιστής αυτής της φάσης ήταν και ο άνθρωπος που στις προσπάθειες της Λούτον να ψάξει κάτι στην απέναντι εστία, συμμετείχε ιδιαίτερα. Τελικά η Φούλαμ θα έβρισκε την λύση με τον Βινίσιους να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ενέργεια του Καμίνσκι (1-0). Η Λούτον δεν είχε δυνάμεις και ποιότητα να κάνει κάτι, πήρε το πρώτο της κόρνερ στο 78′ και οι «cottagers» γενικά έβγαλαν το ματς δίχως προβλήματα.