Η Παρί έφτασε σε νίκη σχεδόν με σβηστές μηχανές απέναντι στην Ντόρτμουντ στο Παρίσι για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Champions League. Το 2-0 των Γάλλων στο “Παρκ ντε Πρενς” τους φέρνει επικεφαλής στο “γκρουπ του θανάτου” και τους Γερμανούς ουραγούς και χωρίς καλή πρώτη εντύπωση.

Το πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ και το πανέμορφο σόλο του Ασράφ Χακιμί έκριναν τον αγώνα, με τους Βεστφαλούς να κινδυνεύουν σε κάθε επίθεση με πέναλτι ή αποβολή. Ο Λουίς Ενρίκε στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση ως τεχνικός της Παρί επέλεξε την… καλή επιθετική τριπλέτα της φετινής σεζόν, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ και Ραντάλ Κολό Μουανί δίπλα στον… παλιό Εμπαπέ. Οι Παριζιάνοι είχαν το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά και άρχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους από νωρίς, με τον Γκρέγκορ Κόμπελ να μη χρειάζεται να αποκρούσει όμως, λόγω της αστοχίας τους. Οι πρώτες έντεκα τελικές των γηπεδούχων ήταν εκτός εστίας και η μία εξ αυτών αφορούσε ένα σουτ στο δοκάρι του Βιτίνια. Ωστόσο, η Παρί ήταν αυτή που πλησίαζε στο πρώτο γκολ του αγώνα με κάθε επίθεση και θα μπορούσε να το βρει από το 1ο μέρος με το πέναλτι που ζήτησε σε χέρι του Νίκλας Ζίλε, όμως η μπάλα είχε βρει νωρίτερα στο στομάχι του και ο διαιτητής τον δικαιολόγησε.

Δεν συνέβη το ίδιο στην έναρξη του 2ου μέρους, όταν ο Γερμανός στόπερ έκανε τάκλιν με απλωμένο χέρι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Εμπαπέ. Με κατοχή μπάλας κοντά στο 80% και εκτελέσεις από παντού, το επόμενο γκολ της Παρί ήταν θέμα χρόνου.Επετεύχθη σε μία υπέροχη συνεργασία του Βιτίνια με τον Χακιμί, με τον Μαροκινό μπακ να ξαπλώνει στο έδαφος τον Ματς Χούμελς πριν σουτάρει με το εξωτερικό στο 58′. Όλα είχαν τελειώσει στον αγώνα, με τον Λουίς Ενρίκε να μην κάνει αλλαγές και τον ομόλογό του, Έντιν Τέρζιτς, να μην κερδίζει κάτι με τις δικές του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Μίλαν – Νιούκαστλ 0-0
Παρί – Ντόρτμουντ 2-0 (49′ πέν. Εμπαπέ, 58′ Χακιμί)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – 6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ