Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός, νίκησε τον Νίκολας Τζάρι με 2-1 σετ και πέρασε στα ημιτελικά στο 250άρι τουρνουά στο Λος Κάμπος του Μεξικού.
Αυτή τη φορά ο δείκτης δυσκολίας ήταν πολύ μεγαλύτερος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, μέχρι να νικήσει τον Νίκολας Τζάρι με 6-7(6), 7-6(4), 6-2 και να προκριθεί στα ημιτελικά του 250αριού τουρνουά στο Λος Κάμπος του Μεξικού.
Είναι συνολικά ο 5ος μέσα στη σεζόν για τον Έλληνα παίκτη, που θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στον Κροάτη, Μπόρνα Τσόριτς και τον Λευκορώσο, Ιλια Ιβάτσκα.

«Πέταξε» τρία σερί set points o Tσιτσιπάς το 0-1
Βγάζοντας δύο άσους ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το εναρκτήριο game (1-0), για να έρθει από ένα love game από κάθε παίκτη για το 2-1.
Με έναν winner και δύο λάθξ από τον Τζάρι, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-40 και με τη δεύτερη ευκαιρία έφθασε στο break για το 3-1.
Όμως ο Τζάρο απάντησε άμεσα, στο 30-40 ακολούθησε αβιάστο λάθος από τον Τσιτσιπά και break (3-2).
Ο παίκτης από τη Χιλή έστω και με δυσκολία έφθασε στην ισοφάριση (3-3), όμως με τέσσερις σερί πόντους κατέκτησε το 7ο game, για το νέο προβάδισμα (4-3).
Ο Τζάρι με άσο κατέκτησε το 8ο game (4-4), όμως ο Τσιτσιπάς με τον ίδιο τρόπο έκανε το 5-4. Παίζοντας κυριαρχικό τένις ο Τζάρι ισοφάρισε 5-5 και με love game σε 6-6, στέλνοντας το σετ στο tie break.
Εκεί ο Τσιτσιπάς με το δεύτερο mini break, προηγήθηκε 4-2, έφθασε στο 6-3 και σε τρία σερί set points, όμως ο Τζάρι με ένα σερί 5-0 ανέτρεψε τα δεδομένα, κατακτώντας το σετ με 7-6(6).

Πιο ψύχραιμος στο 2ο tie break και 1-1
Ο Τσιτσιπάς βρήκε ευκαιρία για το break στο 30-40, όμως ο Τζάρι με το 2ο αβαντάζ που δημιούργησε πήρε το game για το 1-0.
Ο Τζάρι προσπάθησε να πιέσει στο σερβίς τού Τσιτσιπά, έφθασε στο 40-40, όμως δεν τα κατάφερε, 1-1, αλλά με love game πήρε νέο προβάδισμα (2-1).
Ο Τσιτσιπάς βρήκε δεύτερη ευκαιρία για break στο 5ο game, όμως και πάλι ο Τζάρι είχε τις λύσεις για το 3-2.
Ο 24χρονος Έλληνας με ευκολία έφθασε στο 3-3, ο Τζάρο με δύο σερί winners έκανε το 4-3 και ο Τσιτσιπάς με δύο σερί πόντους έκλεισε το δικό του service game για το 4-4.
Οι δυο παίκτες διατηρώντας το σερβίς τους με ευκολία πήγαν στο 5-5. Δύο διαδοχικά λάθη από τον Τζάρι με το φόρχαντ έφεραν τον Τσιτσιπά στο 0-30, ο Τζάρι με άσο και σμας ισοφάρισε και στο πρώτο αβαντάζ έκλεισε το game για το 6-5.
Όμως ο Τσιτσιπάς με ψυχραιμία και με love game έστειλε το σετ στο tie break. Τώρα ο Τσιτσιπάς δεν έκανε το ίδιο λάθος, με δύο γρήγορα mini break προηγήθηκε 3-1, πήγε στο 5-2, δημιούργησε ξανά δυο σερί set points στο 6-4 και με την πρώτη ευκαιρία τελείωσε τη διαδικασία, πήρε το σετ 7-6(4) και έστειλε τον αγώνα σε 3ο σετ.

Με σερί 8-0 και ημιτελικά
Ο Τσιτσιπάς έκλεισε με άσο το game για το 1-0, ο Τζάρι με τρεις σερί πόντους ισοφάρισε 1-1, και με άνεση ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-1.
Βγάζοντας περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του ο Τσιτσιπάς πέτυχε καθοριστικό break με love game για το 3-1. Φαινόταν, πλέον, ξεκάθαρα η κυριαρχία του και διευρύνοντας το σερί των πόντων του σε 8-0, ξέφυγε με 4-1. Από εκεί και πέρα δεν κινδύνεψε, φθάνοντας στο 6-2 σε ένα παιχνίδι 2 ωρών και 57 λεπτών, που τελείωσε στη μια το πρωί, τοπική ώρα.