Στους δρόμους βγαίνουν το απόγευμα οι κάτοικοι της Χλώρακας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί, με την παράνομη διαμονή των μεταναστών στην περιοχή τους. Για τη διαμαρτυρία, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο δράσης, ώστε να είναι έτοιμη να αντιδράσει σε περίπτωση που υπάρχουν παρατράγουδα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, η διαμαρτυρία είναι ενάντια στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την παραβατικότητα. «Ενάντια σε όλα τα Γκέτο της Κύπρου. Όλοι μαζί για να γίνει η αρχή να σπάσουν τα γκέτο κάθε χωριού και κάθε γειτονιάς της Κύπρου. Κυριακή 27/8/2023, ώρα 18:00. Στην οδό Ελευθερίας στη Χλώρακα».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαμαρτυρίας, αίτημα των διοργανωτών και των κατοίκων «η απογκετοποίηση, η επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας, οι απελάσεις και η μη αποδοχή άλλων αιτήσεων ασύλου».

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, λόγω των αναφορών που υπάρχουν για τη διαμαρτυρία έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα και έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης και στο σημείο αναμένεται να υπάρχει ισχυρή παρουσία δεκάδων αστυνομικών.