Ο Σερτάτς Σανλί άλλαξε μπασκετική στέγη, καθώς μετά από μία διετία στην Μπαρτσελόνα αποχώρησε για τη Φενέρμπαχτσε.

Μιλώντας στο ισπανικό relevo, ο Τούρκος ψηλός κλήθηκε να σχολιάσει τη συνεργασία του με τους δύο πιο πρόσφατους προπονητές του, Εργκίν Αταμάν και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σανλί αποθέωσε αμφότερους τους τεχνικούς, τονίζοντας ωστόσο τις μεγάλες διαφορές τους όσον αφορά την ευελιξία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό με κάνει πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Αταμάν και ο Σάρας είναι διαφορετικοί. Ο πρώτος δίνει περισσότερη ελευθερία. Ο δεύτερος επίσης, αλλά χωρίς να σε αφήνει ιδιαίτερα να φύγεις από το σύστημα. Θα μπορούσα να μιλάω γι’ αυτά όλη μέρα γιατί δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις για να τους ορίσω

Ο Αταμάν έχει το σύστημά του, αλλά το διαμορφώνει ανάλογα με το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει τροποποιήσεις, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τη λογική του, την ιδέα του. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ λιγότερο ευέλικτος. Ένα πράγμα τους ενώνει: ο αριθμός των plays ή οι επιλογές κατά τη διάρκεια των αγώνων και η εμμονική προετοιμασία της επίθεσης και της άμυνας».