Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής και επεκτάθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Απεσιάς, Κορφής και Παραμύθας. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μεγάλη φωτιά οριοθετήθηκε περιμετρικά χθες βράδυ, ενώ με το πρώτο φως τος ημέρας, στην μάχη ρίχθηκαν και τα πτητικά μέσα.

Την ίδια ώρα Ιορδανικά εναέρια μέσα φθάνουν το πρωί του Σαββάτου στο νησί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, μαζί με τα εναέρια μέσα της Δημοκρατίας και των Βρετανικών βάσεων. «Τα Ισραηλινά θα αφιχθούν όταν και εφόσον χρειάζονται κατόπιν πρωινής αξιολόγησης» επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή η φωτιά κατέκαυσε περίπου 2 1/2 με 3 τ.χ.

Στον Λιμνάτη έχει εγκατασταθεί προωθημένο κέντρο για τη φωτιά, το οποίο και επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως οι Τουρκοκύπριοι προσφέρθηκαν για παροχή βοήθειας, κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί από Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών.
Ερωτηθείς για τα αίτια, είπε ότι θα αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών και επισήμανε την ανάγκη προσωπικής ευθύνης του καθενός.
Το πρωτεύον είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής είπε και συνεχάρη όλες τις δυνάμεις και τα μέλη που συμμετέχουν στην επιχείρηση.
Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να τοποθετητούν κάμερες σε διάφορα σημεία.