Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι παγκόσμιος σταρ του μπάσκετ, αλλά η λατρεία του είναι άλλη. Οι ιπποδρομίες και τα άλογα! Ο Σέρβος σέντερ αφιερώνει όλες τις διακοπές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σόμπορ, και στην φάρμα που έχει δημιουργήσει.

Εκτρέφει άλογα κούρσας και αυτά συμμετέχουν σε τοπικούς ή και διεθνείς αγώνες, με τον «Τζόκερ» να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και να παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Πόσα χρήματα αποφέρει, ωστόσο, στον πρωταθλητή με τους Νάγκετς αυτή η ενασχόληση; «Ψίχουλα», σε σχέση με τις αποδοχές του στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, από τους πέντε αγώνες που συμμετείχε το πιο καλό άλογο του Γιόκιτς αυτό το καλοκαίρι, κέρδισε όλα κι όλα συνολικά 4.700 ευρώ! Με βάση το συμβόλαιο της ερχόμενης περιόδου, ο 28χρονος άσος θα κερδίζει 5.000 ευρώ την ώρα! Μόνο για το 2023/24, έχει λαμβάνειν 47,6 εκατ. δολάρια από το νέο supermax συμβόλαιο με το Ντένβερ που τίθεται σε ισχύ.

Φυσικά, ο Γιόκιτς δεν ασχολείται με τα άλογα για να βγάλει χρήματα, αλλά αυτή είναι η αγαπημένη του ενασχόληση και το κάνει για να περνά ο ίδιος καλά.