Αγανακτισμένος είναι ο κοινοτάρχης της Συλίκου μετά από μια εβδομάδα που η περιοχή καίγεται σχεδόν καθημερινά. Μιλώντας στο SigmaLive ο κ. Νίκος Αρέστη ανέφερε ότι πυρκαγιές στην περιοχή ξέσπασαν τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο.

«Είναι λογικό μέσα σε επτά ημέρες να έχω πέντε πυρκαγιές στο ίδιο σημείο και να ανάβουν μόνες τους; Οι φωτιές δεν άναψαν μόνες τους, δεν έχουν πετρέλαιο από κάτω και ανάβουν μόνες τους..» είπε.

Επισήμανε ότι για να ελεγχθεί η όλη κατάσταση θα πρέπει να γίνουν δύο βασικά πράγματα. Πρώτον να τοποθετηθούν κάμερες στις εξόδους των κοινοτήτων και δεύτερον να επαναφέρουν τον θεσμό του αγροφύλακα.

«Τον θεσμό του αγροφύλακα τον κατάργησε η Κυβέρνηση πριν χρόνια, τώρα πρέπει να τον θεσμοθετήσει ξανά. Εδώ και χρόνια το κράτος εγκατέλειψε τις κοινότητες και δεν ενδιαφέρεται. Πολεμούμε οι Κοινοτάρχες μόνοι μας, έχει 5 μέρες άφησα τη δουλειά μου και είμαι στις πυρκαγιές, γιατί πιάνω μισθό 500 ευρώ το μήνα σαν κοινοτάρχης και θέλω να προστατεύσω το χωριό μου» ανέφερε ο κ Αρέστη.