Είναι το φετινό καλοκαίρι ένα από τα πιο τρελά των τελευταίων πολλών χρόνων στο ελληνικό μπάσκετ; Είναι. Μπορεί να γίνει ακόμη πιο τρελό; Μπορεί. Πώς θα συμβεί αυτό; Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ για τις κινήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αν ολοκληρωθούν, θα τους ανεβάσουν επίπεδο και θα τους βάλουν στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague.
Ξεκινάμε από τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός πράγματι ασχολείται με την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς εδώ και μερικά 24ωρα. Και ασχολείται σοβαρά, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος Αμερικανός έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να βγάλει τα ερυθρόλευκα της -υπερφορτωμένης στην περιφέρεια- Μονακό για να φορέσει τα ερυθρόλευκα της ομάδας του Πειραιά.
Το γεγονός ότι ο Τζέιμς δεν είναι free agent είναι προφανές ότι περιπλέκει την κατάσταση, όμως ο Μάικ είναι πλέον ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μόντε Κάρλο στο οποίο φαίνεται πως έκανε τον κύκλο του. Η μεταγραφή του Κέμπα Γουόκερ ήταν μία τεράστια κίνηση για το club, στο οποίο υπάρχουν επίσης ακόμα δύο αστέρες στις θέσεις των γκαρντ. Ο Ελί Οκομπό και ο Τζόρνταν Λόιντ.
Μάλιστα, ο μύθος λέει ότι ρόλο στις επαφές έχει παίξει και ο Τόμας Γουόκαπ, ένας αμυντικογενής γκαρντ που μπορεί να παίξει με έναν σούπερ σκόρερ δίπλα του. Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση της Μονακό, οι παράγοντες της οποίας υποστηρίζουν τον Σάσα Ομπράντοβιτς και συνεχίζουν μαζί του. Και όλοι γνωρίζουμε πώς εξελίχθηκε την περασμένη σεζόν η συνύπαρξη του Σέρβου προπονητή με τον Τζέιμς.
Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό. Ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ είναι εδώ και εβδομάδες στόχος. Και εσχάτως χαρακτηρίστηκε όχι απλώς στόχος, αλλά το «κερασάκι» που θα ολοκληρώσει το ρόστερ. Ένα εξαιρετικό ρόστερ στο οποίο μπήκαν παικταράδες όπως ο Σλούκας, ο Ερνανγκόμεθ και ο Λεσόρ. Όσο όμως ο Ουκρανός περιμένει, για τους δικούς του λόγους που δεν είναι μόνο οικονομικοί, το NBA, τόσο οι πράσινοι θα κοιτάζουν και σε άλλα… περιβόλια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε ποτέ την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, γνωρίζοντας πάντως ότι σε αυτή την περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση της Φενέρμπαχτσε, από την απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη.
Θέλει ο Έλληνας προπονητής τον Ντόρσεϊ στο ρόστερ του; Έχει ρόλο και λεπτά να του προσφέρει; Ή μήπως η περιφερειακή γραμμή στην οποία υπάρχουν οι Νέτο, Μάνταρ, Γουίλμπεκιν, Γκούντουριτς, Μαχμούτογλου είναι πλέον γεμάτη για έναν παίκτη με το (ευρωπαϊκό) status του ομογενή γκαρντ. Αν στην Κωνσταντινούπολη θεωρήσουν ότι ο Ντόρσεϊ δεν χωράει, ο Παναθηναϊκός θα κάνει all-in για να τον βάλει στο δυναμικό του.
Ο Αταμάν γουστάρει και τον Ντόρσεϊ, γουστάρει και τον Μίχαϊλιουκ. Θεωρητικά, ένας από τους δύο χωράει στο ρόστερ. Πρακτικά όμως, ας κρατήσουμε μία επιφύλαξη. Κάποιοι λένε πως «όλοι οι καλοί χωράνε» και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να διαχειριστεί πολλές μεγάλες προσωπικότητες, αυτός είναι ο Τούρκος προπονητής.