Αν πρέπει να φτιαχτεί βαθμολογία των ρεπόρτερ ομάδων που μαδάνε την μαργαρίτα περισσότερο απ’ όλους, μάλλον την πρώτη θέση τούτο το καλοκαίρι την έχουν πάρει όσοι ασχολούνται με τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Οι κινήσεις μετρημένες και κάποιες από αυτές ενώ φαίνονταν ξεκάθαρες, ξαφνικά μπερδεύτηκαν και κατέληξαν στο κενό.

Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Για να είμαι ειλικρινής αυτή η περίοδος, συγκρίνεται με κάποια από τα μακρινά καλοκαίρια που έκανα κι εγώ ρεπορτάζ και πραγματικά με τους τότε συναδέλφους, υπήρχαν στιγμές που γινόμασταν καλύτεροι και από ντέτεκτιβ. Τέλος πάντων, να πάμε λίγο στην ουσία αυτού του κειμένου, στην τελική όλες οι ομάδες (και σε όλα τα αθλήματα) έχουν κάθε δικαίωμα να ψάχνουν, να συζητούν, να διαπραγματεύονται και να βγάζουν προς τα έξω ό,τι θέλουν.

Ο κορυφαίος κόουτς

Ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει και με τους υπάρχοντες. Φαίνεται ξεκάθαρα από το μηδενικό άγχος που έχει κόντρα στην πρεμούρα του κόσμου να αποκτηθεί άλλος ένας παίκτης. Αν θέλετε την άποψή μου και εγώ με τον κόσμο είμαι. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν σκόρερ. Έναν καθαρό σκόρερ, όπως ήταν ο Τζέιμς με τον οποίο οι συζητήσεις προχώρησαν αλλά δεν είχαν αίσιο φινάλε. Είναι και επικοινωνιακό θέμα, μην κοροϊδευόμαστε.

Σε ένα καλοκαίρι που ο Παναθηναϊκός έχει σαρώσει στις μεταγραφές, ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει λιγότερους παίκτες και ετοιμάζει το παιχνίδι για τον Βασίλη Σπανούλη. Επαναλαμβάνω όμως, ότι μιλάμε για μια έτοιμη και δομημένη ομάδα και με τον καλύτερο προπονητή. Το γράφω δυο φορές στην ίδια παράγραφο γιατί για εμένα μετράει πάρα πολύ η δουλειά αυτού που παίρνει τις αποφάσεις. Ο Μπαρτζώκας δεν έχει καθυστερήσει όπως λένε πολλοί. Αν ήταν να κάνει κίνηση εντυπωσιασμού, θα μπορούσε να πάρει παίκτη εδώ και εβδομάδες. Το ζητούμενο όμως είναι, να αποκτήσεις και κάτι που θα σε βοηθήσει.

Και ο Ντέιβις

Πάμε παρακάτω. Αν συζητήσεις με κάποιον που ασχολείται με τους νταμπλούχους θα σου μιλήσει για τον Ναν, που όσο δεν έχει ομάδα και ο Ολυμπιακός παίκτη, αποτελεί το ιδανικό “πάντρεμα” για τους μεταγραφολόγους. Ωστόσο, σε μια κούρσα πάντα δεν… τρέχει ένας. Και δεν γίνεται να τρέξει ένας. Συνεπώς: Υπάρχει παίκτης τον οποίο “διαβάζουν” εδώ και ημέρες στον Πειραιά.

Ο Τέρενς Ντέιβις (26 ετών, ύψος 1.93μ) ανεβαίνει στην λίστα. Ένας παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις “2” και “3” με τάση στο σκοράρισμα. Σε 227 παιχνίδια κανονικών περιόδων του NBA από το 2019 έως το 2023 ο Ντέιβις είχε 8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ. Τη σεζόν 2022/23 ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε στο Σακραμέντο, “γράφοντας” κατά μέσο όρο 6.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 64 παιχνίδια. Τον Τέρενς Ντέιβις, τον ήθελε η Μπαρτσελόνα μόλις “χώρισε” με τον Χίγκινς και ήρθε και το φιάσκο με τον Κέβιν Πάντερ.

Δεν προχώρησε τότε η υπόθεση, ίσως γιατί ο Ντέιβις ήθελε ακόμη να…ποντάρει στο ΝΒΑ. Δεν έχει ομάδα και είναι και σίγουρο ότι στο λιμάνι έχουν συλλέξει πληροφορίες από το Σακραμένο όπου λόγω Βεζένκοβ άνοιξε ένας καλός δίαυλος. Ακόμη κι αυτός όμως για να βάλει την φανέλα των Πειραιωτών θα πρέπει να πείσει τον προπονητή ότι μπορεί να υπηρετήσει τις θέσεις που παίζει και το πλάνο της ομάδας με συνέπεια και με ομαδικό πνεύμα.

Η απάντηση!

Το ερώτημα λοιπόν, ακόμη και εδώ στην Μανίλα των απανταχού μπασκετικών είναι “θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός;” Η απάντηση είναι -για την ώρα- καταφατική. Εκτός πια κι αν όλες οι υποθέσεις, έχουν την κατάληξη του Μάικ Τζέιμς, πράγμα δύσκολο αφού η συγκεκριμένη ιστορία δεν ήταν ποτέ εύκολη. Την ώρα λοιπόν που ο Μάικ προετοιμάζεται με τους Μονεγάσκους και ο Ναν δεν αποφασίζει, ο Τέρενς Ντέιβις ανεβάζει τις μετοχές του…