Ο Άαρον Ράμσντεϊλ το απέδειξε στην πορεία πρωταθλητισμού την περασμένη σεζόν. Ο Νταβίντ Ράγια στην Μπρέντφορντ έκανε τη δουλειά του αθόρυβα για τον τερματισμό της ομάδας στην πρώτη 10άδα. Η Άρσεναλ θέλει να τους συνδυάσει και να φροντίσει ώστε τα γκολ στην εστία της να σημειώνονται… κατόπιν αίτησης!
Ο Ισπανός πορτιέρε των «bees» θεωρεί πως στους «κανονιέρηδες» μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να διεκδικήσει τη θέση του βασικού γκολκίπερ της ομάδας. Δύσκολη αποστολή μεν, ουδέν ακατόρθωτο, δε.
Ο Ράγια δεν είναι καν μια πολυτελής δεύτερη επιλογή και δεν σκέφτεται τον εαυτό του ως μια τέτοια λύση για τον προπονητή του. Θέλει να παίζει, θέλει να είναι βασικός, θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόουτς για να βγαίνει εκείνος μπροστά σε κάθε παιχνίδι.
Αυτό μπορεί να προσφέρει την τρομερή ευκαιρία του υγιή, εσωτερικού ανταγωνισμού με τον Ράμσντεϊλ, με τον οποίο την περασμένη σεζόν είχαν παρόμοια στατιστικά να επιδείξουν.
Ο γκολκίπερ της Μπρέντφορντ δέχθηκε 46 τέρματα έναντι των 43 που μέτρησε εκείνος των «κανονιέρηδων», είχε 12 clean sheets με τον Άγγλο να καταγράφει δύο περισσότερα (14). Φυσικά ο Ράγια είχε πολύ περισσότερες επεμβάσεις (154 έναντι 94), αφού η ομάδα του είναι λογικό να δέχθηκε περισσότερες φάσεις και να βρισκόταν πιο συχνά υπό πίεση.
Με βάση τον τελευταίο αριθμό, ο πορτιέρε της ομάδας του Φρανκ είχε 77,7% ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων, με τον Ράμσντεϊλ να φτάνει στο 70,6%, ενώ, το κομμάτι της ικανότητας με την μπάλα στα πόδια «ανεβάζει» ακόμα πιο πολύ τις «μετοχές» του Ράγια. «Θα μπορούσε να παίζει… 10άρι» είχε αναφέρει για εκείνον ο Κλοπ, με τον 27χρονο τερματοφύλακα να μετράει 1.367 μεταβιβάσεις και τον Άγγλο συνάδελφό του, 956.
Και ποιος μπορεί να βγει πιο κερδισμένος απ’ όλους σε όλη αυτή την υπόθεση; Φυσικά η Άρσεναλ, εφόσον καταφέρει να κάνει δικό της τον βασικό πορτιέρε της Μπρέντφορντ