Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες φίλοι της ΑΪΚ αλλά και Κύπριοι οι οποίοι στο άκουσμα της μεταγραφής του Ιωάννη Πίττα τον έκαναν… αγαπημένο τους παιδί πριν ακόμα φορέσει την φανέλα της ομάδας τους και να αγωνιστεί.
Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι Έλληνας γεννημένος στην Στοκχόλμη, φανατικός οπαδός της ΑΪΚ με εισιτήριο διαρκείας εδώ και 30 χρόνια.
Δεν χάνει εντός έδρας παιχνίδι, ενώ όποτε μπορεί ταξιδεύει και βλέπει εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του.

Συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου

Το balla.com.cy επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος μας μετέφερε τις προσδοκίες του από τον Κύπριο διεθνή επιθετικό.

Από που κατάγεστε και γιατί επιλέξατε σαν ομάδα σας την ΑΪΚ:
«Κατάγομαι από την Ελληνική Μακεδονία. Είμαι γεννημένος στην Σουηδία και η ομάδα μου είναι η ΑΪΚ την οποία ακολουθώ παντού».
Πόσα χρόνια παρακολουθείτε την ΑΪΚ; «Έχω εισιτήριο διαρκείας εδώ και 30 χρόνια και ακολουθώ όλα τα τμήματα της ΑΪΚ, περισσότερο το ποδόσφαιρο. Πηγαίνω και σε εκτός έδρας παιχνίδια όταν μου δίνεται η ευκαιρία».

Ο Γιάννης Καρυπίδης διακρίνεται πάνω αριστερά στην φωτογραφία.
—————————————————————————————-

Ένας δικός μας, ο Ιωάννης Πίττας αποκτήθηκε από την ομάδα σας. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτόν; «Οι προσδοκίες μας είναι ψηλές, θέλουμε από το ξεκίνημα του να πέτυχει γκολ ώστε να μπορέσει η ομάδα να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Η ΑΪΚ είναι μια ομάδα καταδικασμένη να έχει επιτυχίες και να διεκδικεί τίτλους και καταντήσαμε να διεκδικούμε την παραμονή μας. Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Δεν γίνεται να υποβιβαστεί μια ομάδα όπως η ΑΪΚ. Περιμένουμε από τον Πίττα να πέτυχει 6-7 γκολ μέχρι το τέλος της σεζόν και την επόμενη να είναι μαζί μας για να αναδειχθεί top scorer και να μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».
Ξέρετε κάποια πράγματα για τον ποδοσφαιριστή διαβάσατε; «Ναι έμαθα κάποια πράγματα. Ξέρω ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Κύπρο και έχει εξαιρετική ποιότητα. Γι’ αυτό εξάλλου έχουμε ψηλές προσδοκίες. Διάβασα ότι τον ήθελαν ο Ολυμπιακός Πειραιώς και η ΑΕΚ Αθηνών και δεν περίμενα να έρθει εδώ αλλά τελικά τον αποκτήσαμε και περιμένουμε να μας βοηθήσει πολύ».