«Είμαστε ενωμένοι στην πεποίθησή μας ότι οποιαδήποτε μορφή διάκρισης δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην ευρύτερη κοινωνία και δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητα και να δείξουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα κατά του ρατσισμού.
Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη γονατίζοντας σε σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν. Η διαφορετικότητα είναι κεντρικής σημασίας για την επιτυχία του παιχνιδιού και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τους άλλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το υπόβαθρό τους», ανέφεραν οι αρχηγοί σε κοινή τους δήλωση.
Οι παίκτες θα γονατίσουν στην εναρκτήρια και τελευταία αγωνιστική της Premier League της σεζόν, στους αγώνες «No Room For Racism» τον Οκτώβριο και Απρίλιο, καθώς και στους αγώνες «Boxing Day».
Με ανακοίνωσή της η Premier League έκανε γνωστό ότι «υποστηρίζει την απόφαση των παικτών και θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με τους συλλόγους αυτή τη σεζόν για να αναβαθμίσει τα μηνύματα κατά των διακρίσεων».