Νοιώθω την ανάγκη να αναφερθώ στον ποδοσφαιριστή Ιωάννη Πίττα, ο οποίος πήρε μετεγγραφή για την ΑΙΚ Σουηδίας. Η ανάγκη αυτή προέρχεται και  εκπηγάζει , για τον χαρακτήρα του Ιωάννη Πίττα , την μεγάλη του προσπάθεια, το πείσμα του , την πειθαρχία του και την  επιμονή του για υλοποίηση του ονείρου του , δηλαδή να εξελιχθεί σε ένα καλό ποδοσφαιριστή.
Ο Πίττας πέρασε  από διάφορα στάδια στην καριέρα του. Πέρασε από την αμφισβήτηση και την υποτίμηση, δούλεψε σε ποδοσφαιρική ομάδα μικρότερων δυνατοτήτων , επέστρεψε σε ομάδα πρωταθλητισμού  και στο τέλος απόλαυσε τους καρπούς των μεγάλων κόπων του και της μεγάλης έντονης και συνεχούς προσπάθειας του.  Η μεταγραφή του στην ΑΙΚ Σουηδίας  είναι ακόμα ένα δύσκολος σταθμός για τον Ιωάννη Πίττα. Κατά  την άποψη μου δέ είναι και ο πιο σημαντικός, αλλά ούτε ο τελευταίος. Εύχομαι και ελπίζω.
Θεωρώ ότι θα ξεπεράσει όλες τις  δυσκολίες μιας τέτοιας συμμετοχής, αλλά ο χαρακτήρας , το ταλέντο, η κουλτούρα και οι ικανότητες του, θα νικήσουν όλες τις  δυσκολίες κυρίως προσαρμογής και κοινωνικής και ψυχολογικής  ενσωμάτωσης. Εξάλλου ο Ιωάννης Πίττας είναι συνηθισμένος από αντιξοότητες και προβλήματα. Πέρασε από συμπληγάδες και στεφανώθηκε νικητής.
Κανένας δεν του  χαρίστηκε, κανένας δεν τον ευνόησε γιατί ήταν ο γιος του μεγάλου Πάμπου Πίττα. Πήρε την τύχη στα χέρια του , δηλαδή στα πόδια του  και ανέβηκε με επιτυχία όλα τα ποδοσφαιρικά σκαλοπάτια.
Το όραμα του από μικρός, ακολουθώντας φυσικά τα αχνάρια του  φημισμένου πατέρα του, ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής . Πάλεψε, δούλεψε σκληρά, μεθοδικά , μανιασμένα, παθιασμένα και χωρίς ποτέ  να ξεφύγει κάνοντας μια αθλητική ζωή που όλοι θα ζήλευαν με πειθαρχία και  αυτοκυριαρχία , και κατάφερε να δει το όνειρο του πραγματικότητα .
Στην παρούσα παρέμβαση μου, θα ήθελα να αναφερθώ και να τονίσω την συμπεριφορά, τις νουθεσίες και τις συμβουλές της οικογένειας του , οι οποίες τον κράτησαν στον σωστό δρόμο.
Γνωρίζοντας τον πατέρα του, τον αγαπητό μου Πάμπο καταλαβαίνω πλήρως γιατί ο Ιωάννης Πίττας ο γιος του , πέρασε όλα αυτά  τα ποδοσφαιρικά στάδια, χωρίς να λοξοδρομήσει, χωρίς να πικράνει κανένα, χωρίς να παρεξηγηθεί και χωρίς να συνοδεύεται με αλαζονεία και εγωισμό. Πάντοτε ο νεαρός Ιωάννης ήταν θιασώτης της ταπεινοφροσύνης και της ανθρωπιάς
Αγαπητέ Iωάvνη Πίττα, σου εύχομαι καλές επιτυχίες στο  νέο σου ταξίδι. Μην φοβηθείς κανένα , μην αμφιταλαντευθείς ποτέ για τα χαρίσματα σου , να έχεις μια διαρκή αυτοπεποίθηση , να δουλεύεις όπως πάντα σκληρά και πειθαρχημένα , να κάνεις καλή Αθλητική ζωή και να χαράξεις στην ποδοσφαιρική σου ζωή νέους φιλόδοξους  στόχους, να ονειρευτείς επιτυχίες στην νέα σου ομάδα και ποτέ μην απογοητευθείς με  οποιανδήποτε αποτυχία σου.
Αγαπητέ μου Πάμπο πρέπει όχι μόνο να είσαι χαρούμενος αλλά και υπερήφανος για τον Ιωάννη σου. Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, πρότυπο στην κοινωνία. Τιμά την οικογένεια του , την ομάδα του και τους ποδοσφαιριστές όλους, τιμά γενικά το ποδόσφαιρο και τις Αξίες του.
Μέσα από την προπονητική μου πορεία διαπίστωσα, ότι οι πιο  δύσκολες θέσεις μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι οι επιθετικές θέσεις, κυρίως η θέση του κεντρικού επιθετικού.
Πάντοτε έλεγα στους επιθετικούς  ποδοσφαιριστές , ότι δεν πρέπει να χάνουν το θάρρος τους και  την αυτοπεποίθηση τους, την ηρεμία τους, την συγκέντρωση τους όταν δεν σκοράρουν. Να  επιμένουν , να προπονούνται σκληρά  και το σκοράρισμα θα έλθει. Υπομονή, επιμονή, αυτοπεποίθηση , σκληρή δουλειά.
Ο Ουίνστων Τσώρτσιλ έλεγε ότι : « Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου».
Ιωάννη Πίττα , Καλές Επιτυχίες. Θα σε παρακολουθούμε και θα καμαρώνουμε τις επιτυχίες σου . Να είσαι πάντα καλά. Είσαι πλέον ο πρεσβευτής του Κυπριακού Ποδοσφαίρου στην Σουηδία.
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
3 Αυγούστου 2023»