Ο Παναθηναϊκός σε λιγότερο από ένα μήνα θα αντιμετωπίσει στο Κόζιτσε της Τσεχίας, τη Ντνίπρο στο πρώτο παιχνίδι για τον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Οι «πράσινοι» στοχεύουν στην πρόκριση έχοντας ως οδηγό τις επιτυχίες της ΑΕΚ Λάρνακας. Η κυπριακή ομάδα στην περυσινή σεζόν απέκλεισε δύο φορές (σε Europa League και Conference League) τους Ουκρανούς δίχως μάλιστα να γνωρίσει την ήττα.

Κοινό παρονομαστή για τον κυπριακό σύλλογο και το «Τριφύλλι» αποτελεί ο Τσάβι Ρόκα.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο του 2019 και τελικά αποχώρησε το τριφύλλι τον Οκτώβριο του 2020. Μεταξύ άλλων πιστώνεται τις μεταγραφές των Αϊτόρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Ανουάρ, Χουανκάρ και Καρλίτος, όμως την ίδια στιγμή χρεώθηκε την επιλογή του Ντάνι Πογιάτος στην τεχνική ηγεσία.

Ο Τσάβι Ρόκα εξήγησε αποκλειστικά στο SDNA πως η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της Ντνίπρο, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καταφέρει να προκριθεί.

Παράλληλα, σχολίασε την επιστροφή του Αϊτόρ, αλλά και την απώλεια του πρωταθλήματος.

– Τσάβι, αποκλείσατε με την ΑΕΚ Λάρνακας αήττητοι και μάλιστα δύο φορές στην περυσινή σεζόν τη Ντνίπρο. Ποιο ήταν το «κλειδί» της πρόκρισης;

«Αντιμετωπίσαμε και τα τέσσερα παιχνίδια που δώσαμε με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά και τον σεβασμό που αρμόζει σε μια ομάδα όπως είναι η Ντνίπρο.

Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο ώστε να μπορέσουμε να αντιπαρατάξουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά στην ποιότητα που έχουν ως ομάδα. Επίσης όποτε η μπάλα βρισκόταν στα πόδια μας, ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί».

– Υπάρχει κάποιο μυστικό για την ευρωπαϊκή επιτυχία που σημειώσατε απέναντι στους Ουκρανούς;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως προετοιμαστήκαμε πολύ καλά στις αναμετρήσεις μας για το Europa League, αλλά και το Conference League κόντρα στη Ντνίπρο.

Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας γνώριζε τι πρέπει να κάνει και οι παίκτες ακολούθησαν το πλάνο».

– Ποιο θεωρείς ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα για τη Ντνίπρο;

«Δυστυχώς για τη Ντνίπρο δεν μπορούσε και δεν μπορεί ακόμη να δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια στην έδρα της. Αυτό ασφαλώς αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για εκείνους».

– Πιστεύεις είναι μέσα στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού να προκριθεί; 

«Ασφαλώς και μπορεί να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Ντνίπρο, αφού διαθέτει μια καλή ομάδα, ενώ μην ξεχνάμε πως και οι οπαδοί του μπορούν να παίξει ρόλο «κλειδί» με την υποστήριξη τους στους παίκτες».

– Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Ουκρανούς;

«Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός πως η Ντνίπρο διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, οι οποίοι από το πουθενά μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ».

– Παρακολουθείς τα νέα του Παναθηναϊκού; Θεωρείς πως άξιζε το πρωτάθλημα;

«Ασφαλώς και παρακολουθώ τα νέα του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές αποδίδεται δικαιοσύνη και σε άλλες περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει. Εάν το πήρε η ΑΕΚ, αυτό συνέβη επειδή κάτι έκανε καλά προκειμένου να αναδειχθεί πρωταθλήτρια».

-Ήσουν ο αθλητικός διευθυντής που υπέγραψε μεταξύ άλλων τον Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό. Θεωρείς πως θα φτάσει ξανά στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τον τραυματισμό του;

«Θεωρώ πως ο Αϊτόρ έχει ικανότητες. Ελπίζω πως θα επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο και θα συνεχίσει να είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, αφού έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ελπίζω να είναι ο ίδιος φανταστικός ποδοσφαιριστής που γνωρίζουμε όλοι».