Καθοδόν για την Πάφο (βρισκόμενος σε διακοπές) άκουσα από το ραδιόφωνο του Super Sport Fm 104.0 τον κύριο Ευθύμιο Ευθυμίου να δηλώνει την Κυριακή 23 Ιουλίου στη συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου (μεταξύ άλλων) τα ακόλουθα.
«Μία καταγγελία από την Παρασκευή αφορά ισχυρισμό για χειραγώγηση αγώνα ποδοσφαίρου και θα ανακοινώσουμε στοιχεία την Τρίτη τη νύχτα. Πρόκειται για αγώνα που διεξήχθη πέρσι τον Οκτώβριο αλλά τώρα ήρθαν κοντά μας στοιχεία από αξιόπιστη πηγή. Είναι παιχνίδι κυπέλλου, είμαστε συγκλονισμένοι, θα είναι σοκαριστικό εάν ισχύουν οι πληροφορίες που ήρθαν κοντά μας. Είναι από αξιόπιστη πηγή. Δεν θα αποκαλύψω το παιχνίδι. Θα ανακοινωθεί την Τρίτη τη νύχτα ή Τετάρτη πρωί το αργότερο. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που μας υποχρεώνουν να το εξετάσουμε εις βάθος. Από το εσωτερικό είναι η πληροφορία».
Επειδή πέρασε και η Τρίτη, πέρασε και η Τετάρτη, θέλω να ρωτήσω τον αντιπρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας, αν θα αποκαλύψει (και πότε τελικά) αυτά που με τόσο πάθος και ένταση της φωνής υποσχέθηκε.
Λόγω του ότι ο κύριος Ευθυμίου, έχει γίνει (άθελα του ή θελημένα) πρωταγωνιστής τους τελευταίους μήνες με τις δημόσιες του τοποθετήσεις, υπάρχει λόγος, υπάρχει και αιτία για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του.
Με τη διαφορά όμως, ότι ο πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως δεν μπορεί και δεν είναι καθόλου σωστό να υπόσχεται εδώ και μήνες αποκαλύψεις αλλά να μην έχει ακόμα προβεί έστω και σε μία.
Θυμίζω ότι είχε υποσχεθεί αρχικά ότι θα μπει στην ΚΟΠ για να προβεί σε έλεγχο. Στη συνέχεια μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκαθαρίσει πολλά άλλα κακώς έχοντα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα.
Για την ώρα όμως, τίποτε το χειροπιαστό και εύλογα διερωτώμαι και ενδεχομένως μαζί μου να διερωτώνται πολλοί άλλοι, κατά πόσο ο κύριος Ευθυμίου έχει όντως στοιχεία ή μήπως παρασύρεται από άλλους για να γίνεται σημείο αναφοράς.
Την απάντηση μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει. Δημοσιοποιώντας τα στοιχεία που έχει υποσχεθεί.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον Ευθύμιο Ευθυμίου…

Μιχάλης Παπαγεωργίου