Οι μεταγραφές που θέλει να κάνει η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι έχουν ως στόχο να την ανεβάσουν επίπεδο και έναν παίκτη που προσπαθεί να αποκτήσει είναι ο Ροδόλφο Πιζάρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δικέφαλος». Ο 29χρονος Μεξικανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Ίντερ Μαϊάμι και είναι ο παίκτης που έχει ζητήσει ο Ματίας Αλμέιδα.
Η περίπτωση του Πιζάρο δεν είναι απλή, αλλά ο «Πελάδο» τον εκτιμά πολύ και η ικανότητά του να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στα άκρα και στην δυάδα της κορυφής ως ελεύθερος επιθετικός, ταιριάζει στο πλάνο του προπονητή της ΑΕΚ.
Ο Αλμέιδα έχει συνεργαστεί με τον διεθνή Μεξικανό στην ΤσίβαςΓουαδαλαχάρα αφού μαζί κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Μεξικό και το Champions Cup Κεντρικής Αμερικής στις δύο σεζόν που συνυπήρξαν στην ομάδα. Για να καταφέρει η Ένωση να πείσει τον Πιζάρο να έρθει στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει μια υπέρβαση, καθώς το βιογραφικό του και το κασέ του… ζαλίζουν.
Ο Ροδάλφο Χιλμπέρτ Πιζάρο Τόμας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Ταμπίκο Μαδέρο. Μετακόμισε στην Πατσούκα όπου τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και το 2016 κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Τον Δεκέμβριο του 2016 η Τσίβας αγόρασε τον παίκτη  από την Πατσούκα για 15 εκατ. δολάρια. Στην ομάδα της Γουαδαλαχάρα βρήκε τον Ματίας Αλμέιδα του οποίου ήταν προσωπική επιλογή Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο Μεξικό και τον επόμενο χρόνο το Concacaf Champions League
Τον Ιούνιο του 2018 η Μοντερέι πλήρωσε 18 εκατ. δολάρια για να τον κάνει δικό της και μαζί της το 2019 κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα στο Μεξικό αλλά και το Concacaf Champions League.
Το 2020 ακολούθησε η  μεταγραφή στο MLS και τη νεοσύστατη τότε Ίντερ Μαϊάμι με 12 εκατ. δολάρια και ο Πιζάρο ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ της ομάδας του Μπέκαμ στο πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο του 2022 πήγε στη Μοντερέι με τη μορφή δανεισμού. Έμεινε εκεί έως τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και επέστρεψε στην Ίντερ Μαϊάμι.
Το δύσκολο είναι πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του Μπέκαμ και η ΑΕΚ πρέπει να τα βρει με την ομάδα που πρόσφατα απέκτησε τον Μέσι. Αν τα καταφέρει όμως, τότε θα πρόκειται για μια ακόμη τεράστια μεταγραφή.