Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η θερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολλά ευρωπαϊκά clubs να δαπανούν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους. Παρότι απομένουν ακόμη περίπου 50 μέρες για να κλείσει το «παράθυρο» ενίσχυσης, οι ομάδες έχουν δαπανήσει μεγάλα ποσά και σημαντικά ονόματα έχουν αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Η… κανονικότητα που έχει επιστρέψει μετά τις συνέπειες της πανδημίας και στο ποδόσφαιρο, αλλά και η είσοδος νέων «παικτών» στο παζάρι, όπως η Σαουδική Αραβία που έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς παίκτες προσφέροντας τεράστια συμβόλαια, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο να διανύουμε την πιο «καυτή» μεταγραφική περίοδο των τελευταίων ετών.

Η ακριβότερη καλοκαιρινή μεταγραφή έως τώρα ανήκει στη Ρέαλ Μαδρίτης, η οποία έπειτα από πολύ κόπο κατάφερε να πάρει θετική απάντηση από την Ντόρτμουντ για τον μέσο Τζουντ Μπέλινγκαμ, ο οποίος αποκτήθηκε για 103 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που μπορεί αργότερα μέσα στο καλοκαίρι να μοιάζει… μικρό, αν τελικά γίνουν πράξη τα σενάρια περί μετακίνησης του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν, για ποσό που σίγουρα θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και μπορεί να πλησιάσει και στα 200.

Η Άρσεναλ επιστρέφοντας στο Champions League δαπάνησε 70 εκατ. ευρώ για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι, αλλά σύντομα θα κάνει ρεκόρ φετινής μεταγραφής, αφού απομένουν λεπτομέρειες για την απόκτηση του Ντέκλαν Ράις από την Γουέστ Χαμ, που θα ξεπεράσει τα 110-115 εκατ. ευρώ.

Η Λίβερπουλ μετά την αποτυχημένη σεζόν που είχε έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη δαπανώντας 70 εκατ. ευρώ για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Ντομινίκ Σομποσλάι της Λειψίας. Οι Reds έχουν και δεύτερη μεταγραφή μεταξύ των ακριβότερων μέχρι στιγμής, αφού δαπάνησαν 42 εκατ. ευρώ για τον

Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές καλοκαιρινές μεταγραφές μέχρι στιγμής, όπως τις καταγράφει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt

1) Τζουντ Μπέλινγκαμ 103 εκατ. ευρώ (Ρεάλ Μαδρίτης)
2) Κάι Χάβερτς 70 εκατ. ευρώ ( Άρσεναλ)
3) Ντομινίκ Σομποσλάι 70 εκατ. ευρώ ( Λίβερπουλ)
4) Μέισον Μάουντ 64 εκατ. ευρώ ( Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
5) Σάντρο Τονάλι 64 εκατ. ευρώ ( Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ)
6) Μάνουελ Ουγκάρτε 60 εκατ. ευρώ ( Παρί Σεν Ζερμέν)
7) Κρίστοφερ Ενκουνκού 60 εκατ. ευρώ ( Τσέλσι)
8) Ρούμπεν Νέβες 55 εκατ. ευρώ ( Αλ Χιλάλ)
9)Ματέους Κούνια 50 εκατ. ευρώ (Γουλβς)
10) Τζέιμς Μάντισον 46 εκατ. ευρώ (Τότεναμ)