Κανένας δεν βιάζεται να μιλήσει για την ομάδα μέσα από τα πρώτα φιλικά αποτελέσματα στη Βουλγαρία. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, είναι ο αρμόδιος να αξιολογήσει το βαθμό ετοιμότητας καθώς και την ατομική απόδοση των παικτών του.
Έχει στη διάθεση του ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, στο οποίο θα ενταχθεί σήμερα ή αύριο και ο 19χρονος Βραζιλιάνος Γέφτε Βιτάλ Ντα Σίλβα Ντίας που θα δώσει μεγαλύτερο βάθος και θα είναι προφανώς, η επιλογή αριστερά στην άμυνα, μέχρι να γίνει η επόμενη μεταγραφή με παίκτη στην ίδια θέση για τον κατάλογο Α.
Σημειώνεται επίσης, ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο, ξεκούρασε τέσσερις παίκτες στα πρώτα δύο φιλικά κι ο λόγος για τους Μπέλετς, Μαρκίνιος, Βιγιαφάνες, Ντογκαλά. Μία 4άδα που δίνει τεράστια ποιότητα στο νέο ΑΠΟΕΛ και πολύ πιθανόν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία φιλικά με τη Λέφσκι (Σάββατο) και Μπειτάρ Ιερουσαλήμ (Κυριακή) ώστε να μπουν στο ρυθμό της ομάδας.
Στο μεταξύ, είναι θέμα ωρών να φτάσουν στις 5 χιλιάδες τα διαρκείας (ήταν 4.600 το βράδυ της Δευτέρας) και η προοπτική να αυξηθεί ο αριθμός θεωρείται δεδομένη, εν όψει του ότι το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό ματς θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου.
Γίνεται αντιληπτό, ότι ο κόσμος, έχει συμβάλει στα μέγιστα για να αντλήσει χρήμα η διοίκηση και να καλύψει την πληρωμή παικτών οι οποίοι έχουν κάνει προσφυγή.
Ένα χρηματικό ποσό, γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ  (όπως το είπε ο πρόεδρος στη συνέλευση) θα πληρωθεί στα επόμενα 24ωρα και έτσι θα τελειώσει και αυτό το θέμα ανοίγοντας το δρόμο για την κανονική εγγραφή των μεταγραφών.
Αυτό που έχει πετύχει η διοίκηση μέσα σε 15 μέρες, είναι εντυπωσιακό αφού κατάφερε να καλύψει την περσινή μισθοδοσία και πληρώνει ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις στη ΦΙΦΑ.