Ναι μεν ήταν φιλικό, ναι μεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές και δοκιμές ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, ναι μεν ήταν το δυσκολότερο τεστ, ναι μεν ήταν άλλο το επίπεδο, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και πάντα αυτό είναι που μετράει. Το 4-0 της Ντιναμό Κιέβου επί του Άρη, δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο πόσο μάλλον τον Λευκορώσο κόουτς. Οι πρωταθλητές έκαναν πολύ εύκολα λάθη, δεν εμφανίστηκαν όσο έτοιμοι θα έπρεπε και ήρθε αυτό το βαρύ σκορ. Ελαφρυντικά φυσικά και υπάρχουν. Πλην των πιο πάνω, μπορούμε να βάλουμε στην εξίσωση και την προπόνηση πριν το φιλικό, μπορούμε να μιλήσουμε για το ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι καθώς πριν δυο μέρες έδωσαν άλλο φιλικό με τη Στουρμ Γκρατς, ή το γεγονός πως ο Σανέ ανακοινώθηκε και με τη μία μπήκε στα…βαθιά. Εύκολα θα μπορούσαμε να γράφουμε ελαφρυντικά και να μην ασχοληθούμε καθόλου με το ματς.

Εντούτοις, τέτοια ματς είναι που κτίζουν χαρακτήρα, δίνουν εμπειρίες και σε βοηθούν να ανεβάσεις το επίπεδο, κάτι που χρειάζεται ο Άρης, αφού οι πρωταθλητές έχουν ως πρώτιστο στόχο να βρεθούν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γι’ αυτό υπάρχει και αυτό το «αλλά»… Γιατί ο Άρης δεν γυρεύει πλέον τις δικαιολογίες, δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του παρά μόνο θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία- σημάδι (ένα ακόμα) του πόσο μεγάλωσε. Για τούτο ο Αλεξέι Σπιλέφσκι σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιημένος πλην ενός 15λεπτού στην επανάληψη.
Συμφωνούμε, δεν έγινε και κάτι με μια ήττα σ’ ένα φιλικό, αλλά ήταν ένα ματς με…φόντο τις αντοχές και τις δυνάμεις της ομάδας της Λεμεσού στην Ευρώπη και δικαιολογημένα αυτή η ήττα δεν περνάει (τόσο) απαρατήρητη…

Θράσος Δημητρίου