Είναι δεδομένο πως ο Νίκολα Μίροτιτς αποτελεί τον Νο.1 στόχο του Ολυμπιακού για τη θέση «4», μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για τους Σακραμέντο Κινγκς.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Αράλε Βάισμπεργκ, από το έγκυρο σάιτ «Wallasport», οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μαυροβούνιου φόργουορντ.
Όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, ο Μίροτιτς είχε συνομιλία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα για να συζητήσουν για ενδεχόμενη συνεργασία, μετά την οποία δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο δρόμος προς το deal άνοιξε.
Θυμίζουμε πως ο 32χρονος ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα, αν και έχει υπογράψει για άλλα δύο χρόνια και οι δύο πλευρές κάνουν συζητήσεις με στόχο να βρουν τρόπο να λήξουν το συμβόλαιο χωρίς να φτάσουν στα δικαστήρια. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του, αφού ο Μίροτιτς μοιάζει από πολλές απόψεις με τον Βόζενκοφ και η άφιξή του θα επιτρέψει στον Μπαρτζώκα να διατηρήσει το παιχνίδι του και να μην αλλάξει τη μέθοδο παρά την αποχώρηση του Βούλγαρου.