Ο Ολυμπιακός τα βρήκε με την Βαγιαδολίδ για τον ετήσιο δανεισμό του Κένεντι με οψιόν αγοράς επόμενο καλοκαίρι.
Πλέον, όλα βρίσκονται στο στάδιο των διαδικαστικών και της ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των δύο συλλόγων και ο παίκτης αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τα προσεχή εικοσιτετράωρα για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιο του και να ανακοινωθεί από την πειραϊκή ΠΑΕ.
Όπως αναφέραμε από χθες, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και δεύτερο εξτρέμ, καθώς ο Μαρτίνεθ έχει εισηγηθεί την απόκτηση δύο πλάγιων πλάγιων επιθετικών, ενός αριστεροπόδαρου (Κένεντι) και ενός δεξιοπόδαρου. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ συνεργάστηκε με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη Γρανάδα την περίοδο 2020-21 και είχε κάνει μία από καλύτερες σεζόν στην καριέρα του.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Νούνες ντο Νασιμέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του έχει συμβόλαιο με την Βαγιαδολίδ μέχρι το καλοκαίρι του 2027, η οποία τον απέκτησε από την Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι αντί 500.000 ευρώ. Η αγγλική ομάδα είχε πάρει τον Βραζιλιάνο επιθετικό από τη Φλουμινένσε το καλοκαίρι του 2015 έναντι 8.000.000 ευρώ.
Ο 27χρονος Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Φλουμινένσε και έχει αγωνιστεί επίσης στη Νιούκαστλ, στη Χετάφε, στη Γρανάδα, στη Γουότφορντ και στη Φλαμένγκο. Ο Κένεντι αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού την περασμένη περίοδο με συνέπεια να αγωνιστεί μόλις σε 13 παιχνίδια έχοντας μία ασίστ. Πριν από τέσσερα χρόνια η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει στα 12.000.000 ευρώ και τότε (καλοκαίρι του 2019) είχε απασχολήσει έντονα την Μπάγερν Μονάχου, την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Λιλ.
Ο Κένεντι διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, κινείται κυρίως στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στη θέση του σέντερ φορ. Ο Μαρτίνεθ εκτιμά ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και να δώσει πάλι ώθηση στην καριέρα του.