Η τρισέλιδη απαντητική επιστολή της Παρί προς τον Κιλιάν Εμπαπέ είχε και ημερομηνίες που μπορούν να λύσουν το μυστήριο της υπόθεσης ή έστω να προσδιορίσουν χρονικά την επίλυση.
Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γαλλίας, Νασέλ αλ Κελαϊφί, είχε δηλώσει στην παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε ότι ο 24χρονος σούπερ σταρ πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα που του τέθηκε μέσα σε 1-2 εβδομάδες, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Η Παρί έχει καλέσει τον Εμπαπέ να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει την επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ή θα συναινέσει στην πώλησή του αυτό το καλοκαίρι, παρότι ο διεθνής επιθετικός έχει διαμηνύσει ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του και θα αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2024.
Οι Γάλλοι ενημέρωσαν στην επιστολή τους ότι ο Εμπαπέ έχει διορία μέχρι τις 31 Ιουλίου να γνωστοποιήσει την απάντησή του και ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν συναντήσεις νωρίτερα. Η επιστροφή του Εμπαπέ στις προπονήσεις είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, όμως το ταξίδι στην Ιαπωνία στις 22 του μήνα μειώνουν τις ευκαιρίες για συζητήσεις.
Αν λήξει η προθεσμία χωρίς να υπάρξει απάντηση από τον Εμπαπέ, σύμφωνα με τη Marca η Παρί θα εξακολουθήσει να ακούει προσφορές για τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας της, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η στρατηγική που θα επιλέξει.