Είναι κάποιες περιπτώσεις που όχι απλά προκαλούν απορία, παρά μόνο σε κάνουν να διερωτάσαι τι ακριβώς θέλουμε.
Το σχόλιο-άρθρο, γράφεται με αφορμή την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ να επιβάλει ποινή ισόβιου αποκλεισμού από τα Στάδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 32.000 ευρώ σε δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ για την εμπλοκή τους σε χειραγώγηση αγώνα καθώς και  πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ  στην ΠΑΕΕΚ αφού, βάσει των κανονισμών η ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις ή / και ενέργειες των ποδοσφαιριστών της.
Πρόκειται για μία απόφαση-σταθμός. Όχι βέβαια γιατί χαροποιεί κανένα σοβαρό άνθρωπο που αγαπάει το ποδόσφαιρο, παρά μόνο επειδή, κάποια στιγμή χρειαζόταν ένα ταρακούνημα αυτής της μορφής.
Για χρόνια τώρα, μιλούσαμε, γράφαμε και κατηγορούσαμε την ποδοσφαιρική μας Αρχή και δη τον Αθλητικό Δικαστή, ότι έριχνε «χαϊδευτικές» ποινές.
Πρόσφατα μάλιστα, λέχθηκε ότι η ΚΟΠ «κρύβει» εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ και γενικά στήνουμε πολύ συχνά «στον τοίχο» την ομοσπονδία για τα θέματα αυτά.
Επί του προκειμένου όμως, σημειώνουμε το πως ο Αθλητικός Δικαστή προχώρησε στις ποινές στους δύο ποδοσφαιριστές.
«Η απόφαση στηρίχθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος καθώς και στο περιεχόμενο της έκθεσης που απέστειλε προς την ΚΟΠ το αρμόδιο τμήμα της UEFA.
Η αναφορά της UEFA είναι για ακόμη μια φορά πολύ ξεκάθαρη για τον τρόπο με τον οποίο χειραγωγήθηκε ο αγώνας ενώ η αναφορά για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν αποδεδειγμένα στη χειραγώγηση του αγώνα, θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» αναφέρει μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του ο Αθλητικός Δικαστής.
Να σημειωθεί πως, το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού καθώς και της έκθεσης της UEFA για τον εν λόγω αγώνα,  αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη».

Για το πρόστιμο στην ομάδα της ΠΑΕΕΚ, δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης. Ο κανονισμός, είναι κανονισμός και λέει ξεκάθαρα ότι η ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις/ενέργειες των ποδοσφαιριστών της.
Άρα λοιπόν, δεν βλέπω κανένα λόγο για να γίνεται συζήτηση. Η ΠΑΕΕΚ άλλωστε έκανε παραδοχή και ουσιαστικά βοήθησε την Αστυνομία και τον Αθλητικό Δικαστή, κατονομάζοντας τους ποδοσφαιριστές, για ότι έγινε στον συγκεκριμένο αγώνα.
Αυτή είναι η ουσία του θέματος. Έχουμε ενώπιον μας μία απόφαση που θέλαμε όλοι εδώ και χρόνια, ώστε να συνετιστούν, όσοι ακολουθούν αυτή την απαράδεχτη και καταδικαστέα διαδρομή στο ποδόσφαιρο μας.
Τα υπόλοιπα που λέγονται είναι για σκοπούς εντυπώσεων και οι εντυπώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σημασία.
Υ.Γ Ο κύριος Αριστοτέλης Βρυωνίδης, επικρίθηκε πολλές φορές για τα λάθη, παραλείψεις και επιλεκτικές του αποφάσεις. Είναι αρκετά τα παραδείγματα που τον εκθέτουν και δικαίως του ασκήθηκε κριτική.
Με αφορμή την τελευταία του απόφαση για το ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση, να ξέρει πως θα είναι παράδειγμα για οποιαδήποτε άλλη παρόμοια περίπτωση.
Καλείται λοιπόν, να διατηρήσει συνέπεια και σταθερότητα, ώστε να μην δώσει αφορμή για να δικαιωθούν, όσοι μίλησαν για «εκδίκηση και ρεβάνς».

Μιχάλης Παπαγεωργίου